Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

maandag
22 november 1999
 

[V & L informatica]
[Cybercard]
[Vacatures]
[Klik hier naar Matra Nortel]
[Qxl]

RKC kan vroeg op vakantie

Van onze speciale verslaggeefster - DEN BOSCH, maandag

De spelers van RKC kunnen eindelijk eens op tijd hun vakantie boeken. Het moet raar lopen wil de ploeg van trainer Martin Jol, na het jarenlange abonnement op de nacompetitie, zich ditmaal niet voortijdig veilig spelen. "We zijn slechts vier punten verwijderd van ons totaal van vorig seizoen. Dit wordt een lekker kort voetbaljaar." Ondanks verwoede pogingen had FC Den Bosch eigenlijk niets in de melk te brokkelen bij de Waalwijkse gasten: 3-0.

RKC startte flitsend met een schot van Tommie van der Leegte op de paal. Daarna zakte het spel naar een slaapverwekkend niveau. De oorzaak daarvoor lag op het middenveld, waar Dejan Goverdarica wegens een schorsing ontbrak. Het onervaren centrum met Maarten Schops en Van der Leegte hield de bal niet in de ploeg, waardoor FC Den Bosch initiatieven kon ontplooien.

Door het uitblijven van Bossche goals Chaly Jones verprutste een niet te missen kans was het simpelweg wachten op een Waalwijks doelpunt. Brutale Ricky Hoogendorp was al enkele malen dichtbij voordat hij in de 64e minuut zijn achtste doelpunt van het seizoen scoorde. FC Den Bosch deelde wat speldenprikjes uit, maar het was de Brabantse buur, die in de persoon van invaller Yuri Cornelisse voor de knock-out zorgde. Acht minuten voor tijd nam hij de 2-0 voor zijn rekening. Om het verlangen van Jol op een vroege vakantie kracht bij te zetten, scoorde hij in blessuretijd 3-0.


FC Den Bosch - RKC 0-3 (0-0). 64. Hoogendorp 0-1, 82. Yuri Cornelisse 0-2, 90. Yuri Cornelisse 0-3. Scheidsrechter: Van Dijk. Toeschouwers: 4500.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.