Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

maandag
22 november 1999
 

[Vacatures]
[Klik hier naar Matra Nortel]
[V & L informatica]
[Cybercard]
[Qxl]

Rozendaal en Heideman brengen spanning terug

door Albert van Keimpema - ASSEN/DEVENTER, maandag

Zo gewonnen, zo geronnen. René Ruitenberg weet er na dit weekeinde alles van. Zaterdag in Deventer bevestigde de lijstaanvoerder zijn klasse met een tweede plaats en gisteravond in Assen verloor hij door een ongelukkige val zijn riante voorsprong op Miel Rozendaal, die nu het Oranjepak mag aantrekken.

De man uit Warmenhuizen beleefde een goed weekeinde met een eerste (Deventer) en tweede (Assen) plaats. Maar ook Jan-Maarten Heideman kon tevreden zijn na zijn zege gisteravond. Hij en Rozendaal profiteerden van het uitvallen van Ruitenberg in de 59e ronde nadat die een grote braam op zijn schaats had gekregen.

"Het is shit voor hem", zei Heideman sportief. "Voor de spanning in de competitie is het bete", liet hij doorschemeren. "Ruitenberg had een grote voorsprong en hij heeft met Piet Kleine, Jan Eise Kromkamp en Henk Angenent de ploeg om leider te blijven", sprak de winnaar, die overigens blij is niet in het leiderspak te rijden. "Dat zou nu niet goed voor me zijn. Daar komt het moment te vroeg voor."

Heideman boekte intussen wel zijn vierde seizoenszege. Al bijna net zoveel als vorig seizoen toen hij zesmaal triomfeerde. Ruitenberg was overigens niet de enige die onderuit ging. In de finale vlogen zes ronden voor het einde negen man uit de bocht en onder hen niet de minsten: Angenent, Koen Lankhaar, Bertjan van der Veen en Erik Hulzebosch. Allen waren meteen kansloos voor een topklassering, hoewel Angenent imponeerde met zijn inhaalslag en maar net buiten de punten bleef. Dat het zo ver niet kwam, lag aan het hoge tempo van de concurrentie, die meteen door de ploegleiders van de grote valpartij op de hoogte was gebracht. Moderne communicatiemiddelen oefenen ook hun invloed uit binnen het marathonpeloton.

Rozendaal lag in de laatste bocht aan de leiding met Yep Kramer in zijn rug. Deze twee konden het echter niet houden tegen de van ver gekomen Heideman, die zijn winnende spurt dankte aan het stayerswerk van ploegmaat Haico Bouma. "Hij hield het zaakje op gang en dat was mijn redding. Haico reed pure snelheid. Met zo iemand kun je schaatsen", luidde het compliment van de winnaar aan zijn knecht.

• Deventer. Marathon KNSB-cup. Mannen, zevende wedstrijd: 1. Rozendaal (Warmenhuizen), 2. René Ruitenberg (Elburg), 3. Hulzebosch (Gramsbergen).

• Assen. Mannen, achtste wedstrijd: 1. Heideman, 2. Rozendaal, 3. Kramer (Oudeschoot). Klassement: 1. Rozendaal 157,1, 2. René Ruitenberg 150, 3. Heideman 147,3, 4. De Vries 125,1, 5. Borst 125,1.

Vrouwen, zesde wedstrijd: 1. Hulzebosch-Smit (Gramsbergen), 2. De Boer (Amsterdam), 3. De Ronde (Amsterdam). Vrouwen, zevende wedstrijd: 1. Hulzebosch-Smit, 2. De Ronde, 3. De Boer. Stand: 1. Hulzebosch-Smit 158,5 punten, 2. Gretha Smit 138,2, 3. De Ronde 127.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.