Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

maandag
22 november 1999
 

[V & L informatica]
[Cybercard]
[Vacatures]
[Klik hier naar Matra Nortel]
[Qxl]

Landskampioen PKC verliest punt

Van onze korfbalmedewerker - AMSTERDAM, maandag

De zaalkorfbalcompetitie is dit weekeinde gestart en dat betekende op verschillende plaatsen niet alleen volle sporthallen maar ook uitslagen die vooraf niet de voorspellen waren. Wie zou AHOY'-kandidaat DOS'46 op verlies gezet hebben in eigen sporthal tegen HKV/Ons-Eibernest? De formatie uit Nijeveen verloor wel met 18-14. Maar ook de ruime 22-15 zege van Deetos/Phobos in Arnhem op het sterk geachte OA/Olympia was zeker niet de verwachting. Landskampioen PKC verloor in het eerste weekeinde het eerste punt, tegen Blauw-Wit werd het 18-18. Ook Groen-Geel wil hoge ogen gooien dit seizoen, maar moest in eigen hal debutant Dalto voor laten gaan: 22-23. Doordat Fortuna in Delft met 21-16 van DVO verloor was Die- Haghe de enige thuisspelende ploeg die tot de volle winst kwam: 17-13, tegen Sporting-Trigon.

OA/Olympia miste Peter van Brenk en Bob de Jong door blessures en was tot de 8e minuut gelijkwaardig aan Deetos/Phobos: 4-4. Hierna besliste Deetos de wedstrijd door in 10 minuten tijd weg te lopen naar, 5-11. De gasten van coach Ben Crum speelden een veel doelgerichter spelletje dan OA en stelde zich hierna op het standpunt: zolang wij de bal in handen hebben kan OA niet scoren! Op zich zelf wel juist maar voor de toeschouwers wordt het daardoor geen leuk kijkspel. Via een 8-14 ruststand zakte het peil in de 2e helft danig en gaf OA zich gewonnen: 15-22.

Landskampioen PKC moest aantreden zonder de geblesseerden André Simons, Ben Verburgt en Susan Mosterdijk. Halverwege leidde PKC met 11-8 maar bij 14-14 kwam Blauw-Wit langszij. Bij 18-17 schoot Dennis Doves Blauw-Wit naar een puntendeling. Jan Niebeek (BW) kreeg van arbiter Wim Dirksen, die zijn 300e hoofdklassenwedstrijd floot, een gele kaart.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.