Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

maandag
22 november 1999
 

[BOL]
[Veilinghal]

Rustig weekje op Wall Street

AMSTERDAM, maandag

Het kon deze week wel eens rustig worden op Wall Street, aldus Michael Toorop van Prudential Bache Securities te Amsterdam. De renteperikelen zijn achter de rug, evenals de optie-expiratie.

Voorts komen er weinig belangrijke economische data uit en het ritme wordt donderdag onderbroken door Thanksgiving Day. Op deze belangrijke Amerikaanse feestdag zijn alle beurzen gesloten. De dagen voor en na deze feestdag gaan doorgaans gepaard met lage omzetten. Historisch gezien is de beurs op de woensdag voor Thanksgiving Day vriendelijk gestemd.

De cijfers die uitkomen deze week, zijn onder meer de vraag naar duurzame goederen (verwachting: +0,5%) en een herziening van het derde kwartaal bruto nationaal product (verwachting: onveranderd op +4,8%). Een adempauze als deze geeft de markt de gelegenheid de winsten van de afgelopen weken te verwerken. Met name de Nasdaq-index, welke bijna dagelijks een nieuw record vestigde de afgelopen drie weken.

Aandelen die deze week in het centrum van de belangstelling staan, zijn onder andere Microsoft en UPS. De rechtszaak tegen de software-gigant, aangespannen door de Amerikaanse overheid, heeft een nieuwe wending gekregen door het voorstel van de rechter om een bemiddelaar te benoemen. De aanstelling van een bemiddelaar vergroot de kans op een schikking tussen de staat en Microsoft. UPS wordt geconfronteerd met een miljarden-rechtszaak over vermeende onregelmatigheden bij het innen van verzekeringspremies.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.