Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

maandag
22 november 1999
 

[BOL]
[Veilinghal]

Storm op belastingcalculator

Van een onzer verslaggevers - AMSTERDAM, maandag

Tienduizenden Nederlanders hebben de afgelopen dagen uitgerekend wat de financiële gevolgen zijn van het nieuwe belastingstelsel dat in 2001 wordt ingevoerd.

Met de BelastingCalculator is binnen enkele minuten uit te rekenen hoeveel men na het jaar 2000 netto zal overhouden van het salaris, pensioen of uitkering.

De BelastingCalculator is een gratis service van De Telegraaf-i. De rekenmachine is te vinden op de website van dagblad De Telegraaf (www.telegraaf.nl).

Zaterdag werd de BelastingCalculator gelanceerd op het internet en sindsdien loopt het storm. Het is voor het eerst dat Nederlanders op zo'n grote schaal de financiële gevolgen van de Belastingherziening 2001 narekenen.

Voor velen valt de berekening gunstig uit. Ten opzichte van het huidige systeem blijft er netto meer over van het salaris, de uitkering of het pensioen. Een deel van het hogere netto-inkomen zal na 2001 echter opgaan aan de stijging van de indirecte belastingen. Zo gaat de btw omhoog en zullen de milieuheffingen stijgen.

Na 2001 wil het kabinet ook de zogeheten vermogensrendementsheffing invoeren. Met deze heffing op vermogens wordt in de BelastingCalculator geen rekening gehouden. Overigens moet het parlement de voorgestelde Belastingherziening nog goedkeuren. Het kan dus dat allerlei tarieven wijzigen.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.