Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

maandag
22 november 1999
 

[BOL]
[Veilinghal]

"Schröder in actie tegen Vodafone"

Van onze correspondent - FRANKFURT, maandag

De poging van de Brits-Amerikaanse gsm-aanbieder Vodafone om de Duitse concurrent Mannesmann over te nemen, stuiten op steeds meer Duitse weerstand. Volgens het Duitse weekblad Focus wil bondskanselier Schröder zich sterk maken voor een Europese richtlijn, die overnames die plaatsvinden door louter aandelenruil onmogelijk maken. Houders van een minderheidsbelang zouden altijd contanten moeten kunnen eisen.

Volgens Focus zijn de commissarissen van Mannesmann er nu op uit tijd te rekken, voorlopig komen ze op 28 november pas bijeen om het laatste bod van Vodafone van ƒ242 miljard te bespreken. Maar het is de vraag of Schröder een dergelijke richtlijn er zo snel door kan krijgen. Mannesmann kan echter nog nieuwe vertragingstactieken in de strijd werpen.

De Britse pers opereert aan de kant van Vodafone en bekritiseert Schröder heftig voor zijn bemoeienis. Volgens de linkse Guardian kan Schröder niet beweren dat Mannesmann Duits is, omdat 60 procent van de aandelen in buitenlandse handen is. "De uitlatingen van Schröder, die zowel de buit als de rover schaden, wijzen erop dat hij niet goed op de hoogte is van de feiten."

Maar alles hangt af van de grote institutionele beleggers die vooralsnog niet staan te trappelen hun pakketten Mannesmann om te ruilen voor de slechter renderende Vodafone.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.