Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

maandag
22 november 1999
 

[Veilinghal]
[BOL]

Aegon naar zitting
over holocaustwet

NEW YORK, maandag

Aegon heeft zich met drie andere grote Europese verzekeraars bereid verklaard binnenkort in Californië een hoorzitting bij te wonen waarop duidelijk moet worden of zij zich voegen naar een nieuwe wet inzake de holocaustslachtoffers.

De wet wordt op 6 april van kracht en moet leiden tot het beschikbaar komen van gegevens over nog onbetaalde claims van de joodse slachtoffers van de naziterreur. Het Joods Wereld Congres (WJC) viel kort geleden Aegon heftig aan, omdat deze zich niet wilde aansluiten bij een internationaal comité. Dat moet onderzoeken of Europese verzekeraars joodse overlevenden en hun erfgenamen tekort hebben gedaan door levensverzekeringen niet uit te keren.

Aegon heeft herhaaldelijk gezegd dat zij niets afweet van onafgedane joodse claims. De verzekeraar is een van de grote geldschieters van de operatie, waarbij de Nederlandse verzekeringsbranche ƒ50 miljoen fourneert ter afdoening van levensverzekeringen van slachtoffers van de holocoaust. Daarvoor is eerder deze maand een akkoord gesloten met de joodse gemeenschap in ons land. Directeur Elan Steinberg van het WJC bagatelliseert het belang van de overeenkomst. Het congres ziet de ƒ50 miljoen als een pure afrekening "en niet als het voldoen aan een historische en morele verplichting."






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.