Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

maandag
22 november 1999
 

[Vacatures]
[BOL]
[Siteshopper]
[Veilinghal]
[Autosite]
[EUBOS.NL]

Oud schandaal kost
Archer alsnog de kop

Van onze correspondent - LONDEN, maandag

De Britse Conservatieve politicus en zeer succesvolle schrijver van spannende boeken Lord Archer (59) heeft zich teruggetrokken uit de race om het eerste gekozen burgemeesterschap van Londen nu blijkt dat hij dertien jaar geleden een vriend ertoe heeft aangezet een vals alibi voor hem te verschaffen in een rechtszaak wegens laster.

Archer, oud-vice-voorzitter van de Conservatieve Partij en dikke maatjes met zowel Margaret Thatcher als John Major, zal hiervoor nu mogelijk voor de rechter worden gesleept, terwijl de reputatie van partijleider William Hague door de affaire opnieuw een deuk heeft gekregen.

De rechtszaak leidde dertien jaar geleden tot het aftreden van Jeffrey Archer als vice-voorzitter van de Tories. De Daily Star had geschreven dat hij de nacht had doorgebracht met een prostituee, waarop de altijd al omstreden miljonair de krant wegens laster voor de rechter daagde.

De leugen waartoe de getrouwde Archer zijn toenmalige vriend Ted Francis indertijd aanzette, speelde uiteindelijk geen rol in de rechtszaak, die door Archer werd gewonnen. De Daily Star moest hem maar liefst anderhalf miljoen gulden schadevergoeding betalen.

Ted Francis, sinds enige tijd geen vrienden meer met Archer, klapte dit weekeinde in de News of the World echter uit de school over het gelogen alibi.

De affaire betekent het definitieve einde van Archers politieke loopbaan. De Conservatieve Partij, opnieuw midden in het soort schandaal dat de partij mede de verkiezingen heeft gekost, beraadt zich over een nieuwe kandidaat voor de verkiezing van een Londense burgemeester volgend voorjaar.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.