Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

maandag
22 november 1999
 

[Siteshopper]
[Autosite]
[BOL]
[EUBOS.NL]
[Vacatures]
[Veilinghal]

Jordanië deporteert
top Hamas naar Qatar

AMMAN, maandag

Jordanië heeft gisteren circa 24 gevangen leden van de fundamentalistische beweging Hamas vrijgelaten. Vier leiders van de radicale Palestijnse organisatie werden onmiddellijk gedeporteerd naar de Golfstaat Qatar. Dit heeft premier Abdul-Raouf al-Rawabdeh bekendgemaakt.

De leiders werden na besprekingen van de Jordaanse koning Abdallah met de emir van Qatar, sjeik Hamad abin Khalifah al-Thani, op een particulier Qatarees vliegtuig naar de Golfstaat gezet. Het zou gaan om de leider van het politburo, Khaled Meshal; Hamaswoordvoerder Ibrahim Ghosheh en de politburoleden Abdul Aziz al-Umary en Sami Khatter.

Direct na aankomst van de vier in Doha kregen de Hamasleiders te horen dat alle politieke activiteiten van de beweging in het land verboden waren.

De andere twintig Hamasleden die zijn vrijgelaten mogen volgens de premier hun gewone leven oppakken in Jordanië. ,,Op bevel van Koning Abdullah heeft de Jordaanse regering besloten het dossier tegen de gevangen leden van de Islamitische Palestijnse Beweging Hamas te sluiten en hen vrij te laten'', verklaarde de premier.

De autoriteiten besloten in augustus de kantoren van Hamas in Jordanië te sluiten. Sympathisanten en de leiders van de terreurorganisatie werden gearresteerd. Volgens Amman had Hamas de Jordaanse wetten overtreden en waren de acties van de organisatie schadelijk voor de nationale veiligheid.

Buurland Israël dringt al lange tijd aan op actie tegen de terreurbeweging. Het land houdt Hamas verantwoordelijk voor een aantal zelfmoordaanslagen die aan veel Israëli's het leven hebben gekost. (AFP/Reuters)






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.