Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

maandag
22 november 1999
 

[Veilinghal]
[Siteshopper]
[Vacatures]
[Autosite]
[BOL]
[EUBOS.NL]

Franse speleologen
na tien dagen gered

Van onze correspondent - PARIJS, maandag

Een reddingsploeg is er gisteren in geslaagd zeven speleologen te redden die tien dagen opgesloten hebben gezeten in een half ondergelopen grot bij Gramat in Zuidwest-Frankrijk.

Rond het middaguur konden reddingswerkers op vier kilometer van de uitgang in het ondergrondse gangenstelsel contact maken met twee speleologen die op zoek waren naar de uitgang. Enkele uren later kwamen de overige speleologen op eigen kracht naar buiten. Zij werden uit voorzorg naar het ziekenhuis overgebracht. Hun conditie was opmerkelijk goed.

De groep van zeven zeer ervaren speleologen was op 11 november voor een driedaagse tocht afgedaald in het ondergrondse grotten- en gangenstelsel van Vitarelles bij het dorp Gramat in het departement Lot. Zij raakten in een van de grotten ingesloten als gevolg van de hevige neerslag die Zuidwest-Frankrijk anderhalve week geleden teisterde.

Naarmate de dagen verstreken steeg het water tot 24 meter in de 40 meter hoge grot Clé de Voûte, waar de mannen hun heil hadden gezocht. Pas de laatste twee dagen daalde het waterpeil. Een van de reddingswerkers verklaarde gisteravond dat het wel leek of hij en zijn 150 collega's meer vermoeid waren dan de zeven speleologen

Een reddingsploeg heeft groot materieel laten aanrukken in de speurtocht naar de vermiste speleologen. Hier boren zij een mansgroot gat door een 70 meter dikke rotslaag naar de spelonk waar de zeven mannen vastzaten.

FOTO: Reuters






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.