Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

maandag
22 november 1999
 

[CMG]
[Euromatch/Brunel]
[Klik hier naar Matra Nortel]
[Yess]
[ABN AMRO]
[EUBOS.NL]
[Compu'Train]
[BOL]

Pedofiel opnieuw verdacht van moord

door Joan van den Dungen en Cees Jansen - MAASTRICHT, maandag

Justitie start deze week een massale zoektocht naar de lijkjes van tenminste twee vermoorde meisjes. Het zoeken begint in de omgeving van Maastricht en in het Franse Metz.

De al bijna tien jaar vermiste meisjes zouden slachtoffer zijn geworden van de Belgische pedofiel en lustmoordenaar Michel S. (57). De man zit in ons land een celstraf van 20 jaar en tbs uit wegens moord op drie andere kinderen, waaronder de elfjarige Jessica Laven uit Blokker.

Een opsporingsteam, bestaande uit deskundigen van Belgische, Franse en Nederlandse justitie, gaat samen met experts met lijkenspeurhonden in Maastricht drie bosrijke plaatsen volledig uitkammen, op zoek naar de negen jaar geleden verdwenen Nathalie Geijsbregts (10) uit het Belgische Leefdaal.

Persprocureur Theo Jacobs van de Belgische justitie in Leuven bevestigt dat 's lands meest beruchte pedofiel Michel S. inmiddels officieel wordt verdacht van de moord op het Belgische meisje.

Nathalie Geijsbregts verdween in de vroege ochtend van 26 februari 1991 op weg naar school, nadat zij door haar beide ouders was afgezet bij een bushalte in Leefdaal. Internationaal vrachtwagenchauffeur Michel S. blijkt op die dag in Leefdaal en een dag later in Maastricht te zijn gesignaleerd.

De Belg, die eerder al voor de verdwijning van Nathalie aan de tand werd gevoeld, ontkende steeds elke betrokkenheid. Hij verklaarde op die dag met zijn vrachtwagen in het Franse Metz te zijn geweest. Maar nu staat vast, dat de plek van de verdwijning wel degelijk op zijn route lag.

Het onderzoeksdossier over de moord op Nathalie werd vorig jaar opnieuw geopend na een tip van een ex-mede-gedetineerde van S. uit Groningen, aan wie S. de gruwelmoorden opgebiecht zou hebben.

Michel S. had, volgens zijn celmaatje, die dag zijn truck geparkeerd in Brussel en was met een grijze Toyota huurauto rechtstreeks naar Leefdaal gereden. Hoe het meisje precies ontvoerd, misbruikt en gewurgd is, is onduidelijk.

Omdat rond die tijd ook een dertienjarig meisje verdween in het Franse Mulhouse, wordt ook de omgeving van Metz grondig uitgekamd.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.