Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

dinsdag
16 november 1999
 

[BOL]
[Euronet]
[Primafoon opent je wereld]
[ABN AMRO]
[Veilinghal]
[Tele2]

Weer overname Hagemeyer
in veiligheidsproducten

Van een onzer verslaggevers - NAARDEN, dinsdag

Handelshuis Hagemeyer brengt een bod van $201 miljoen (ƒ425 miljoen) uit op het Amerikaanse Vallen Corporation, dat in Noord-Amerika marktleider is op het gebied van veiligheidsproducten en de daaraan verbonden dienstverlening. Vallen heeft een omzet van $350 miljoen (bijna ƒ750 miljoen).

Hagemeyer wil 100% van de aandelen kan al rekenen op de 56 procent in handen van de grootaandeelhouder, de familie Bruce. De koopprijs voldoet Hagemeyer contant uit eigen middelen. Het handelshuis stelt dat de overname vanaf 2000 zal bijdragen aan het resultaat.

Eerder deze maand kocht Hagemeyer het eveneens Amerikaanse Tristate, een distributeur van elektrotechnische artikelen. Met beide acquisities werd in totaal meer dan ƒ1 miljard aan de omzet van Hagemeyer toegevoegd.

Vallen produceert volgens een woordvoerder van het Naardens handelshuis "alle producten die nodig zijn voor de bescherming op de werkplek". Daarbij gaat het bijvoorbeeld om wegpionnen, beschermende kleding, veiligheidsbrillen en helmen. Hagemeyer betrad de veiligheidsmarkt begin dit jaar met de overname van het Britse Parker Merchanting in Groot-Brittannië.

"Maar Vallen denkt meer met de klant mee", aldus de woordvoerder. "Het is een zeer innovatief bedrijf." e onderneming heeft 162 filialen in de VS, en is gespecialiseerd in het leveren van complete programma's op het gebied van veiligheidsvoorzieningen. Zo'n 7% van de omzet wordt behaald door producten die onder eigen merk Encon worden vervaardigd.

De overnames van zowel Vallen als Tristar passen in de nieuwe strategie van Hagemeyer. Na het debacle met dochter Ceteco zoekt het handelshuis de groei in zakelijke producten en informatietechnologie (de distributie van hardware en software). De eerstgenoemde poot bestaat uit de handel in elektrotechnische materialen (variërend van schakelkasten tot stopcontacten) en veiligheidsproducten.

Alle verliezen van Ceteco zijn in de eerste helft van dit jaar genomen. Het was de belangrijkste oorzaak van een verlies in het eerste semester van ƒ202 miljoen.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.