Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

dinsdag
16 november 1999
 

[Tele2]
[ABN AMRO]
[Veilinghal]
[Primafoon opent je wereld]
[BOL]
[Euronet]

Wall Street wacht af

NEW YORK, dinsdag

Op Wall Street heerste gisteren een afwachtende houding. De Dow Jones-index was na de goede resultaten van vorige week niet voor of achteruit te branden. Vandaag doet Fed-voorzitter Alan Greenspan een uitspraak over het wel of niet verhogen van de rente en in afwachting hiervan maakten de meeste beleggers even een pas op de plaats.

Met een verliesje van 8,55 punten wist de Dow de goede slotstand van afgelopen vrijdag toch redelijk goed vast te houden. Gesloten werd op 10.760,75 punten.

De omzet was met ruim 769 miljoen wat aan de lage kant, 1623 fondsen sloten de dag hoger af en 1404 fondsen moesten wat terrein prijsgeven.

Nasdaq, al dagenlang op recordjacht, maakte ook een pas op de plaats met eveneens een klein verliesje op 3221,15 punten.

Analisten schatten de kans dat de Fed de rente gaat verhogen in op ongeveer fifty/fifty. Er wordt rekening gehouden met een verhoging van 0,25 procent. "Nu is er de mogelijkheid voor de Fed om de zaken voor dit jaar af te ronden", stelde Kevin Flanagan van Morgan Stanley Dean Witten. Met het jaar 2000-probleem op de achtergrond verwachten veel beleggers dat Greenspan een renteverhoging in december het liefst zal vermijden. Andere analisten vinden het het hele jaar 2000 een non-event en verwachten niet dat beleggers extra voorzorgsmaatregelen zullen nemen door een defensieve beleggingsstrategie.

Echte uitschieters waren er gisteren niet. American Express had een goede dag en zag het aandeel aandikken met $2 5/8 op $157¼. De andere financials moesten echter wat inleveren.

Onder de technologiefondsen was Red Hed, distributeur van het Linux besturingssysteem zeer populair nadat het bedrijf bekend maakte Cygnus Solutions, ontwerper van Linux programmeersoftware, over te zullen nemen.

Andere goed presterende fondsen waren de online-banken Ameritrade en T.D. Waterhouse Group en Charles Schwab. Deze drie internetbanken maakten gisteren bekend gezamenlijk een nieuwe online-investeringsbank op te zullen zetten.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.