Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 

 


dinsdag
16 november 1999

 


[Vacatures]
[Veilinghal]
[BOL]
[Bank of Scotland]
[Autosite]

Zwarte doos EgyptAir
brengt meer raadsels

NEWPORT, dinsdag

De piloten van het vliegtuig van EgyptAir dat op 31 oktober voor de Amerikaanse oostkust in zee stortte, waren druk bezig met het repareren van een fors probleem toen er plotseling een groot alarm klonk in de cockpit.

Dat deelde gisteren een anonieme bron mee naar aanleiding van de eerste gegevens van de zaterdagavond gevonden cockpit-voicerecorder.

Gedurende de eerste 28 minuten op voicerecorder die de gesprekken in de cockpit en het contact met de luchtverkeersleiding vastlegt spreken de piloot en de co-piloot over standaardhandelingen. Volgens de bron wijst niets erop dat een mogelijke kaper de cockpit zou zijn binnengedrongen.

Daarmee is er nog steeds niets bekend over de oorzaak van de gecrashte Boeing 767, waarbij alle 217 inzittenden het leven lieten 40 minuten nadat het toestel was opgestegen. In totaal bevat de recorder 31,5 minuten aan gegevens.

Gisteren is een onderzoekscommissie officieel met een onderzoek naar de recorder begonnen. In de onderzoekscommissie zal de NTSB, de Amerikaanse Raad voor Transportveiligheid alsmede de Egyptische overheid, vliegtuigbouwer Boeing, de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA en motorenfabrikant Pratt and Whitney zitting hebben. (AP/Reuters)






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.