Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

dinsdag
16 november 1999
 

[ABN AMRO]
[Compu'Train]
[Euromatch/Brunel]
[BOL]
[Yess]
[CMG]
[Bank of Scotland]
[Klik hier naar Matra Nortel]

Grensconflict met Den
Haag doet burgemeester
Leidschendam instorten

  door Menzo Willems - LEIDSCHENDAM, dinsdag

De keiharde strijd met buurman Den Haag, die stukken van haar gemeente wil inpikken, is de Leidschendamse burgemeester W. Bloemendaal-Lindhout (D66) te veel geworden. Zij zit overspannen thuis en moet op doktersadvies enige maanden rust houden.

Mevrouw Bloemendaal is hiermee het eerste slachtoffer van het slepende grensconflict tussen Den Haag en de buurgemeenten Leidschendam, Voorburg, Rijswijk en Nootdorp. Tot grote woede van deze dorpen wil hun grote buur stukken van hun gemeente, met name de in aanbouw zijnde nieuwbouwwijken Leidschenveen en Ypenburg, opslokken.

"Het is een slepend proces, waardoor er al heel lang onzekerheid heerst. Dat kost veel energie", verklaart woordvoerder de instorting van burgemeester Bloemendaal.

Hij voegt eraan toe dat er behalve de grensoorlog met Den Haag ook nog andere "ingewikkelde processen" spelen zoals de fusie van de brandweerkorpsen van Leidschendam en Voorburg en de razendsnelle groei van Leidschendam. "Al die dingen bij elkaar zijn haar te veel geworden", aldus de zegsman, die eraan toevoegt dat ook privé-aangelegenheden een rol spelen.

Leidschendam heeft 35.000 inwoners. Dankzij de nieuwbouwwijk Leidschenveen kan dat aantal tot 55.000 stijgen, tenzij Den Haag het gebied daadwerkelijk weet te veroveren. Mevrouw Bloemendaal is sinds twee jaar burgemeester van Leidschendam. Daarvoor droeg zij de ambtsketen in Culemborg.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.