Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

dinsdag
16 november 1999
 

[Compu'Train]
[CMG]
[Euromatch/Brunel]
[BOL]
[Klik hier naar Matra Nortel]
[ABN AMRO]
[Yess]
[Bank of Scotland]

Grootste centrum
entertainment
in Amsterdam

  door Gijsbert Termaat en Tjerk de Vries - AMSTERDAM, dinsdag

Amsterdam krijgt het grootste entertainmentcentrum van Nederland en misschien wel van heel Europa.

In het uitgaansgebied rond de Amsterdam ArenA in Zuidoost zal een circa 150.000 vierkante meter grote amusementsroute worden aangelegd. Met dit complex, dat honderden miljoenen guldens kost, gaat de totale investering voor het uitgaansgebied richting 4 miljard gulden.

Het entertainmentcentrum wordt ontwikkeld door ING Vastgoedontwikkeling, de gemeente Amsterdam en particuliere initiatiefnemers. Alle panden komen via een wandelroute met elkaar in verbinding te staan: restaurants, thema-cafés, theaters, een gezondheids- en sportcentrum, een omvangrijk kuuroord en een hotel.

Daarnaast moeten er voorzieningen op het gebied van recreatie, reizen en dienstverlening komen. Het zakengedeelte zal uit een kleinschalig WTC-achtig gebouw bestaan.

Park
Op het dak van het recreatiegedeelte worden 250 bijzondere woningen gerealiseerd, die uitkijken op een park met een openluchtzwembad op hetzelfde dak, waarvan bewoners gebruik kunnen maken. Het uitgaansgebied krijgt een ondergrondse parkeergarage met ruimte voor 1500 auto's.

Met het entertainmentcentrum komt de voltooiing van het uitgaanscentrum in zicht. De bouw van de Pathé-megabioscoop en de Heineken Music Hall van Mojo Concerts is in volle gang.

Voor het theater wordt intensief overlegd met Saim Simsek van Viability, die een All Music Theater-complex gaat opzetten waar diverse musical- en opera-producties te zien zullen zijn.

Voor het hotel heeft zich een serieuze gegadigde uit België gemeld. Global Hotel BV van de Carestel Groep heeft een plan voor een viersterrenhotel van 250 kamers op tafel gelegd.

Als alle plannen in het uitgaansgebied zijn ontwikkeld, zal het jaarlijks tien miljoen bezoekers trekken en aan zo'n 12.000 à 15.000 mensen werk bieden.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.