Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

woensdag
10 november 1999
 

[Belastingdienst]
[Primafoon opent je wereld]
[ABN AMRO]
[NWI Officiele huizenkrant]
[BOL]
[Tele2]
[Euronet]

'Kleine ondernemers
soms gedupeerd door
ziekenfondsdeelname'

Van een onzer verslaggevers - DELFT, woensdag

Kleine zelfstandigen blijken in sommige gevallen financieel te worden gedupeerd omdat zij per 1 januari 2000 verplicht zijn verzekerd in het ziekenfonds. Dat meldt de ondernemersorganisatie MKB-Nederland. Het kabinet moet actie ondernemen om te zorgen dat deze ondernemers er financieel niet op achteruitgaan, aldus MKB.

Ondernemers met een inkomen tot ruim ƒ41.000 per jaar en dat zijn er vele tienduizenden gaan verplicht het ziekenfonds in. Het kabinet wil op die manier de pijn die deze ondernemers hebben van hoge ziektekostenpremies bij particuliere verzekeraars wegnemen.

"Veel ondernemers in deze inkomensklasse worden er inderdaad beter van", aldus secretaris fiscale zaken mr. J. Warmerdam van MKB. "Maar wij hebben uit onze achterban meldingen binnengekregen van zelfstandigen die er juist enkele honderden guldens of soms nog meer per jaar op achteruit gaan. Dat kan niet de bedoeling van de nieuwe wet zijn. Daarom moet het kabinet met een reparatie komen."

MKB weet niet precies waarom sommige zelfstandigen geen voordeel of zelfs een fors nadeel van de verplichte ziekenfondsdeelname hebben. Over het algemeen gaan alleenstaanden en kostwinners er op vooruit, aldus Warmerdam. Maar ondernemers die nu bij de partner zijn verzekerd en straks in het ziekenfonds moeten, kunnen een strop hebben. "Dat moet nader worden uitgezocht door het kabinet", aldus Warmerdam.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.