Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

woensdag
10 november 1999
 

[Eurocard MasterCard]
[Reaal]
[BOL]
[Euromatch/Brunel]
[CMG]
[Compu'Train]
[Yess]

Korthals tegen
lange proeftijd
pedoseksuelen

Van onze parlementaire redactie

DEN HAAG, woensdag

Minister Korthals (Justitie) gaat in het kabinet de eisen van de Tweede Kamer bespreken om hardere maatregelen te nemen tegen zware criminelen als kinderverkrachters en incestplegers.

Een Kamermeerderheid van PvdA en VVD wil, in tegenstelling tot de VVD-bewindsman, dat de proeftijd van deze criminelen na het uitzitten van hun straf en hun behandeling in de tbs-kliniek kan worden verlengd naar bijvoorbeeld vijftien jaar. Nu ligt die termijn nog op maximaal drie jaar.

Daarnaast wil de Kamer dat zware misdadigers die een gevangenisstraf boven de drie jaar krijgen, bovendien kunnen worden veroordeeld tot een voorwaardelijke straf. Op die manier kunnen kinderverkrachters en incestplegers beter in de gaten worden gehouden.

'Voorbarig'

Korthals daarentegen vindt deze voorstellen te verstrekkend en te voorbarig, maar de minister is wel bereid om er in het kabinet verder over te praten. Ook wil de bewindsman een notitie sturen aan de Kamer, waarin hij nader ingaat op de voorgestelde termijnen van het proefverlof.

"De emoties die in de maatschappij leven zijn bij de Kamer terechtgekomen. Dat is goed en de Kamer moet daarmee verstandig omgaan", aldus de bewindsman, die niet wilde aangeven of de Kamer onverstandig heeft gehandeld. "Dat laat ik aan uw beoordeling over."






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.