Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

dinsdag
9 november 1999
 

[Belastingdienst]
[Euronet]
[NWI Officiele huizenkrant]
[BOL]
[Tele2]
[V & L informatica]

Microsoft veert op

Van onze beursredacteur - NEW YORK, dinsdag

Zoals verwacht mocht worden kreeg Microsoft bij de opening van de beurshandel gisteren een zware dreun uitgedeeld. De koers tuimelde met ruim zeven procent naar een laagste koers van $84 3/8. Maar opvallende was dat - bij gigantische omzetten - de koers later weer sterk opveerde. Aan het slot noteerde Microsoft nog 'maar' een verlies van $1 5/8 op $90¼.

De omzet in de aandelen Microsoft was ongekend hoog. De omzet van 120 miljoen aandelen was goed voor maar liefst een zesde tot een zevende deel van de totale omzet.

Analisten verbaasden zich over het herstel van Microsoft. "Kennelijk redeneerden beleggers al snel dat de lage koers een goed aankoopmoment vormde. Maar ik zie er voorlopig niet veel muziek in zitten", stelde een van hen.

Tegen de forse koersdaling van Microsoft stonden veel hogere koersen in enkele andere high tech fondsen, zoals IBM. Dat zorgde ervoor dat de Dow Jones Industrial index een groot deel van de dag weliswaar op verlies stond, maar dat dit verlies toch beperkt bleef. In het laatste uur van de handel kon de belangrijke graadmeter zelfs op winst komen en aan het slot noteerde de Dow een plus van 14,37 punten op 10.718.85.

De Nasdaq index deed het de hele dag goed. Beleggers die Microsoft-aandelen verkochten zochten kennelijk naar andere it-fondsen als alternatief. De slotstand van 3145,66 (een winst van 43,37 punten) betekende een nieuw record.

High Tech fondsen die profiteerden van de belangstelling van beleggers waren Red Hat - de distributeur van Linux besturingssoftware - en Sun. Maar ook Apple, Amazon, AOL en Yahoo presteerden gisteren uitstekend.

Goed in de markt lagen verder de oliewaarden. Na de recente koersval was er gisteren sprake van een technisch herstel. BP Amoco behoorde tot de grootste winnaars. De Brits-Amerikaanse oliegigant meldde gisteren in het derde kwartaal 72% meer winst te hebben geboekt. Bovendien steeg de olieprijs gisteren flink.

De obligatiemarkt gaf fractioneel lagere koersen te zien, waardoor het rendement op de 30-jarige Treasury steeg naar 6,05%.


[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]
Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.