Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

dinsdag
9 november 1999
 

[BOL]
[Autosite]
[Prive Roddelbox]

Minister Ivanov: Westen
meet met twee maten

Van onze correspondent - MOSKOU, dinsdag

Terwijl Moskou gisteren opnieuw zware lucht- en artillerie-aanvallen uitvoerde op Tsjetsjenië, beschuldigde de Russische minister van Buitenlandse Zaken, Igor Ivanov, het westen impliciet van hypocrisie.

Volgens Ivanov is de verontwaardiging van internationale hulporganisaties over de vluchtelingenstroom van naar schatting 200.000 Tsjetsjenen naar het naburige Ingoesjetië selectief. "Kennelijk probeert iemand de illusie van een humanitaire ramp te creëren, om vervolgens op Rusland druk uit te oefenen", aldus Ivanov.

Hij vroeg zich openlijk af waarom organisaties als de OVSE (Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa) op dit moment alle aandacht richten op de noordelijke Kaukasus en niet op Joegoslavië.

"Joegoslavië verloor als gevolg van de westerse agressie 50 procent van zijn industrie", zei Ivanov, daarbij doelend op de NAVO-luchtaanvallen vanwege de kwestie Kosovo dit voorjaar, "daar dreigt nu ook een humanitaire ramp."

Maar ondanks alle internationale kritiek op de volgens westerse waarnemers botte, buitenproportionele wijze waarop het Russische leger de 'moslimrebellen' in de opstandige republiek probeert te vermorzelen, stuurde Moskou gisteren nieuwe infanterie-eenheden en tanks naar Tsjetsjenië.

Het Kremlin, dat de media met betrekking tot de bijna twee maanden oude oorlog in Tsjetsjenië nog stevig in de tang heeft, zegt de burgerbevolking zoveel mogelijk te willen sparen. Maar volgens de Tsjetsjeense autoriteiten kwamen er alleen al dit weekeinde zestig burgers door Russisch vuur om het leven.

De troepenversterkingen van het ministerie van Binnenlandse Zaken (Moskou beschouwt Tsjetsjenië nog steeds als het eigen grondgebied) zouden op weg zijn naar Goedermes, de tweede stad van Tsjetsjenië.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.