&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT="">
zaterdag
6 november 1999

Vakantie

Logeerpartijtjes die niet kunnen doorgaan door de spreiding van de korte schoolvakanties.

Met deze kritiek op de vakantiespreiding raakt CDA-Kamerlid Ross een tere snaar. Het oogt ook onsympathiek dat de overheid al die leuke logeerpartijtjes bij neefjes en nichtjes verpest.

Maar met het pleidooi om de vakantiespreiding dan maar af te schaffen, gaat Ross te kort door de bocht.

De CDA'er zou eens naar een pretpark moeten gaan tijdens één van de vakantieweken of een eens moeten pogen een huisje te huren in één van die weken. Huisjes, subtropische zwemparadijzen en pretparken zitten propvol terwijl de vakanties gespreid zijn. De vrijdag tijdens de afgelopen herfstvakantie-weken werd gekenschetst door super-files op de wegen.

Afschaffen van de vakantiespreiding maakt dit alles nog veel erger. Het is niet voor niets dat vanuit de toeristische sector het voorstel van Ross is afgebrand.

Sterker nog, de grote publieke druk op toeristische voorzieningen nodigt uit tot verdergaande vakantiespreiding. Zelfs zou te overwegen zijn om in overleg met onze buurlanden de vakanties te spreiden.

Het voorstel van Ross is leuk voor de publieke tribune maar de realiteit gebiedt te zeggen dat het een onzinnig plan is.


Het dagblad De Telegraaf geeft onpartijdig nieuws, zonder gebonden te zijn aan enige staatkundige partij, kerkelijke richting of belangen- gemeenschap, uitsluitend in dienst van 's lands belang.

Artikel 3 der Statuten

Teruggefloten

In een kort geding van de luchtvaartmaatschappij Transavia tegen minister Netelenbos (Verkeer) heeft de rechter beslist dat de minister buiten haar boekje is gegaan met haar verbod op nachtvluchten op Rotterdam Airport.

Volgens de rechter had Netelenbos niet de wettelijke bevoegdheid een zo vergaande maatregel te nemen. Dat had alleen gekund via een procedure waarin een duidelijke geluidszone was vastgesteld, maar die procedure is nog lang niet voltooid.

Geheel terecht is de minister nu teruggefloten.

Van een bewindsman of -vrouw mag behoorlijk bestuur verlangd worden.

In dit geval is de beslissing om de Rotterdamse luchthaven vanaf 1 november j.l. 's nachts op slot te doen voor met name vakantievluchten, overhaast en ondoordacht geweest.

Het gaat niet aan, duizenden passagiers zomaar even te duperen nadat ze in vol vertrouwen op een vlucht van en naar Rotterdam hebben geboekt.

Daarbij komt dat de bezwaren inzake geluidsoverlast al voor het grootste deel waren weerlegd, met strenge regels voor stille vliegtuigen.

Het is allerminst bevorderlijk voor het aanzien van deze minister dat zij door de rechter op de vingers is getikt.

Maar dat is voor honderd procent haar eigen schuld.





[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[Financiën]

[Xtra]