Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsFocus
Reiswereld
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

zaterdag
6 november 1999
 

[Prive Roddelbox]
[NWI Officiele huizenkrant]
[Qxl]

Feyenoord tevreden met loting:
Lazio, Chelsea en Marseille

Van onze Telesportredactie - AMSTERDAM, zaterdag

Ed de Goey krijgt woensdag 24 november zijn oud-ploeggenoten op bezoek in Londen, want dan trappen Chelsea en Feyenoord af voor de tweede ronde van de Champions League. Feyenoord mocht gisteren zijn handen dichtknijpen, want behalve de Londenaren kwamen Lazio Roma en Olympique Marseille uit de kokers in Geneve.

Bert Konterman en Leo Beenhakker zijn tevreden met de loting."Het gaat geen simpele klus worden, maar Feyenoord kan wel mooie wedstrijden spelen", voorspelde het tweetal in Rotterdam-Zuid.
FOTO: ANP

"Het is een zware, maar prachtige loting", reageerde Leo Beenhakker meteen. "Lazio is voor mij de grote favoriet. Ik denk dat wij samen met Chelsea en Olympique voor de tweede plaats gaan strijden".

De tweede ronde wordt ook weer afgewerkt in poule-vorm. Twee duels worden gespeeld voor de winterstop, de andere vier erna. De nummers één en twee uit de vier poules gaan over naar de kwartfinales en verdienen daarmee 5,5 miljoen gulden.

Beenhakker had geen echte voorkeuren, maar was blij dat hij de Duitse clubs Herta BSC en Bayern München ontliep. "Niet vanwege de supporters, maar vanwege al die verschrikkelijke Schwalbes. Ik verwacht zes prachtige duels die stuk voor stuk in een fantastische voetbalsfeer gespeeld zullen worden. Hopelij zijn we in vorm als we in maart de cruciale wedstrijden tegen Chelsea en Marseille afwerken. Want we kunnen met zijn allen wel heel romantisch over de prachtige loting met zijn mooie duels praten, maar het gaat uiteindelijk nog wel om de punten die je binnen moet halen".

Aanvoerder Jean Paul van Gastel voegt daar aan toe, dat Feyenoord ook eieren voor zijn geld kan kiezen. "Wij kunnen heel realistisch voetballen. Wij zullen ons echt niet à la Willem II laten afslachten. Misschien dat onze tegenstanders wel blij zijn met Feyenoord, maar in Rotterdam wordt nu eenmaal niet met geld gesmeten alsof het eieren zijn. Soms heb ik het idee dat dat bij Lazio en Chelsea wel gebeurt. Wij ontmoeten in ieder geval clubs van naam. Dat heb ik liever dan tegenstanders als Dynamo Kiev, Herta of Sparta Praag".

De Rotterdammers achten zich in deze poule D niet kansloos. Paul Bosvelt: "Dit is een hele mooie kans om onze kwaliteiten te tonen. Dan zullen we wel beter moeten voetballen dan de afgelopen tijd. Maar dat kunnen we ook".

Chelsea doet dit seizoen voor het eerst mee in de Champions League. Bij de ploeg van trainer Gianluca Vialli werken vijf Italianen en twee Hollanders: doelman Ed de Goey en ex-Ajacied Mario Melchiot, die tobt met blessureleed en nauwelijks tot nooit aan de bak komt. Chelsea won groep H met Hertha BSC, Galatasaray en AC Milan. Het verloor alleen in Berlijn (2-1) en kwam tot elf punten in zes duels.

Lazio deed het nog beter. Het plaatste zich bliksemsnel in groep A en eindigde met 14 punten, net als Feyenoord zonder te verliezen. "Zij zijn voor mij de grote favoriet. Niet alleen voor onze groep, maar ook voor het winnen van de Champions League", zei Fabrizio Ravanelli van Olympique Marseille, die in '96 met Juventus de finale nog won van Ajax in Rome. In Marseille werd net als elders gewezen op het ontbreken van logica in de voorspellingen. Coach Rolland Courbis: "Volgens de wetten van de logica hebben wij geen kans. Maar wat is logica als iedereen voorspelt dat AC Milan groep H wel zal winnen in de eerste ronde en vervolgens als vierde eindigt. Dat", beëindigt hij, "is het mooie van voetbal".






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.