Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsFocus
Reiswereld
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

zaterdag
6 november 1999
 

[BOL]
[Belastingdienst]
[NWI Officiele huizenkrant]
[V & L informatica]
[Tele2]

'Personeel in de groothandel
bang voor hun baas'

UTRECHT, zaterdag

Bijna 40 procent van de werknemers in de groothandel is bang voor de baas. Ongeveer 23 procent is benauwd voor intimidaties, 8 procent is bang voor bedreiging met ontslag en 28 procent voor slechte of geen communicatie.

Dat blijkt uit een onderzoek dat FNV Bondgenoten gisteren heeft gepresenteerd. Het Nederlands Verbond Groothandel verwijst het onderzoek naar de prullenmand. Behalve over boze bazen klagen werknemers volgens de grootste FNV-bond over lange werkdagen en de passieve rol die zij krijgen toebedeeld bij het inroosteren. In sommige gevallen kent de werkgever geen pauzes.

Verder wordt er flink geklaagd over het loon. Ook de functie-indeling en verschillen in betaling zijn volgens FNV Bondgenoten zaken waar veel klachten over bestaan.

In totaal heeft de vakbond tijdens een speciale beldag met meer dan 450 werknemers uit de groothandel contact gehad. Meer dan de helft van de respondenten is werkzaam in een magazijn van een groothandel. Een derde behoort tot het commercieel personeel.

De NVG reageert als door een wesp gestoken op de bevindingen van de FNV-bond. ,,Het is een gotspe. FNV-Bondgenoten zet met dit soort flauwekul de cao-onderhandelingen onder druk. Dit gaat ten koste van de verhoudingen'', fulmineert NVG-secretaris L. Antonini.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.