Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsFocus
Reiswereld
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 

 


zaterdag
6 november 1999

 


[Primafoon opent je wereld]
[Reaal]
[CMG]
[Euromatch/Brunel]
[Arbeidsongeschiktheidsverzekering van ABN AMRO]
[Yess]
[Demon]
[Compu'Train]
[BOL]

Autoverhuurder zet inbrekers op internet

door Timoteus Waarsenburg

LEIDEN, zaterdag

Het Leidse autoverhuurbedrijf Huurmij heeft, na in korte tijd maar liefst vijf keer bezocht te zijn door inbrekers, beelden van de daders op het internet gezet. Wie ze herkent, kan rekenen op 5000 gulden beloning.

"Ik weet dat we daarmee de privacy van de daders schenden. Maar zij hebben onze privacy ook geschonden. Bovendien hebben hun ongewenste bezoekjes ons een hoop geld gekost", zegt een medewerker van Huurmij strijdvaardig.

De directie van Huurmij gooit hiermee een nieuw wapen in de strijd tegen snelkrakers. "Want het mag duidelijk zijn, dat we het na vijf inbraken goed zat zijn."

Zo'n twee maanden terug werd het bedrijf voor de eerste keer met een kraak geconfronteerd. Er werd toen een splinternieuwe Volkswagen Golf gestolen. Met in de achterbak de kluis. "Dat was bij ons filiaal in Leiden. Een paar weken later probeerden ze het bij onze Leiderdorpse vestiging."

Die poging liep stuk omdat de kluis met lange keilbouten aan de grond vastzat. "Maar twee dagen later waren ze terug met zwaarder materieel. En daar ging onze kluis. Ze wisten precies waar ze moesten zijn."

De politie was telkens binnen anderhalve minuut ter plaatse. Maar de daders waren dan al gevlogen. En sporen bleken onvindbaar. Toen het een paar dagen later weer raak was, was voor Huurmij was de maat vol. "Die jongens trokken zich niets aan van het alarm. Vandaar dat we beveiligingscamera's en felle halogeen bouwlampen hebben opgehangen. We dachten dat dat toch wel afschrikwekkend zou werken."

Maar helaas. Niet veel later kreeg de Leiderdorpse vestiging wederom ongewenst nachtelijk bezoek. De daders sloegen een ruit in en stormden met een zware voorhamer direct op de kluis af. Toen bleek dat het dit keer niet zou lukken, waren ze weer weg.

Het filmpje is te bezichtigen via het internetadres van Huurmij: www.huurmij.nl/inbraak. Tips over de daders kunnen per e-mail gestuurd worden naar: beloning A huurmij.nl.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.