Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 

 


donderdag
4 november 1999

 


[Prive Roddelbox]
[NWI Officiele huizenkrant]

Regelrechte nachtmerrie
voor troosteloos AC Milan

AMSTERDAM, donderdag

Het Champions League-avontuur is voor AC Milan in een regelrechte nachtmerrie geëindigd. Vier minuten voor tijd leidde de Italiaanse miljoenenploeg bij Galatasaray nog met 1-2 en leek daarmee zeker van de tweede ronde, omdat Chelsea met 2-0 voorstond tegen Hertha BSC.

Hakan Sükür en Umit Davala (strafschop) schoten de Turken in de slotminuten echter langs Milan: 3-2. Door de nederlaag werd Milan vierde in de poule en moest de ploeg van Alberto Zaccheroni zelfs de troostprijs in de vorm van deelname aan de UEFA Cup aan Galatasaray laten.

Het enige wat in groep A te verdelen viel, was een ticket naar de UEFA Cup, waar Olympiakos Piraeus en Molde FK aanspraak op maakten. Real Madrid en FC Porto plaatsten zich eerder al voor de tweede ronde. Piraeus won het felbegeerde plaatsbewijs, door thuis Porto met 1-0 te verslaan.

Molde verloor in dezelfde groep van Real Madrid. Christian Karembeu maakte in de 43e minuut de enige treffer: 0-1. De 37-jarige Française Nelly Vinnot was bij Molde-Madrid overigens de eerste vrouwelijke official bij een wedstrijd in de Champions League.

Arbiter Pireaux onderbrak het duel tussen Sparta Praag en Spartak Moskou een paar keer onder toen er door de fans van Moskou vuurwerkbommen werden afgestoken. Nog voor de wedstrijd was een groep aanhangers van Moskou slaags geraakt met de politie.

Praag en Moskou, uitkomend in dezelfde poule als Willem II, zorgden op het veld voor vuurwerk. Het duel eindigde in 5-2.

Galatasaray (Tur) - AC Milan (Ita) 3-2 (1-1).20. Weah 0-1, 27. Capone 1-1, 51. Giunti 1-2, 86. Sükür 2-2, 90. Davala 3-2 (strafschop). Scheidsrechter: Lopez Nieto (Spa).

Chelsea (Eng) - Hertha BSC (Dui) 2-0 (2-0).11. Deschamps 1-0, 44. Ferrer 2-0. Scheidsrechter: Nilsson (Zwe).

Sparta Praag (Tsj) - Spartak Moskou (Rus) 5-2 (2-2).1. Lokvenc 1-0, 11. Rosicky 1-1, 34. Bulatov 2-1, 45. Bezrodniy 2-2, 49. Fukal 3-2, 63. Labant 4-2 (strafschop), 66. Lokvenc 5-2. Scheidsrechter: Piraux (Bel). Rood: 62. Tikhonov (Moskou).

Olympiakos Piraeus (Gri) - FC Porto (Por) 1-0 (0-0).56. Giannakopoulos 1-0. Scheidsrechter: Nielsen (Den).

Molde FK (Noo) - Real Madrid (Spa) 0-1 (0-1).43. Karembeu 0-1. Scheidsrechter: Veissiere (Fra).






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.