[Prive Roddelbox]
[NWI Officiele huizenkrant]

Bayern redt Duits voetbal

Van onze speciale verslaggever - MÜNCHEN, donderdag

Bayern München heeft de eer van het Duitse voetbal gered ten koste van het oranje-getinte Glasgow Rangers. In het Olympia Stadion ging de ploeg van Dick Advocaat onverdiend onderuit met 1-0. Daarmee is verliezend finalist Bayern de enige van de drie Duitse ploegen, die de tweede ronde van de Champions League heeft bereikt.

De ploeg van Ottmar Hitzfeld moest winnen om door te bekeren. Het openingsoffensief wat deze uitgangspositie tot gevolg had, werd Glasgow Rangers de eerste vijf minuten bijna fataal. Roque Santa Cruz en Elber (2) wisten drie levensgrote kansen niet te benutten. Toen de organisatie bij de Schotten eenmaal stond, kwamen de Duitsers er niet meer aan te pas. De ploeg van Advocaat nam het initiatief en gaf het niet meer uit handen. Met Michael Mols en Giovanni van Bronckhorst als smaakmakers en dynamo's van de ploeg. Beiden stonden eenmaal aan het eind van elkaars assist, maar Van Bronckhorst schoot over en Mols kopte op de paal.

Terwijl iedereen wachtte op de Schotse openingstreffer sloeg het noodlot echter toe voor Advocaats team. En opnieuw met Van Bronckhorst en Mols als middelpunt. De spits moest zwaar geblesseerd aan de knie uitvallen toen hij doelman Oliver Kahn uitweek en verkeerd terecht kwam. Drie minuten later (32.) liep Van Bronckhorst de Duitse aanvaller Mehmet Scholl tegen de vlakte en benutte Thomas Strunz de terecht toegekende strafschop: 1-0.

Met de Fin Jonatan Johansson voor Mols bleef Rangers de gevaarlijkste ploeg. Een bijna zeker doelpunt van Rodney Wallace werd voorkomen via de hand van doelman Oliver Kahn, paal en lat. Het zat Glasgow Rangers niet mee. In de tweede helft bleven de Schotten kansen missen via Jörg Albertz, Van Bronckhorst (paal), Johansson vrij voor Kahn wild over. Als altijd moet je de kansen benutten wil je winnen. En omdat Rangers dit naliet, verspeelde de club een ideale gelegenheid om Bayern Munchen in eigen huis opzij te zetten en zo ten koste van de verliezend finalist van de Champions League de tweede ronde te bereiken.