Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 

 


donderdag
4 november 1999

 


[NWI Officiele huizenkrant]
[Prive Roddelbox]

Formaliteit wacht
voor gehavend Ajax

Van onze Telesportredactie - AMSTERDAM, donderdag

De ene na de andere Ajacied haakt dezer dagen af voor de return in de tweede ronde tegen Hapoel Haifa. Gelukkig voor de Amsterdammers betreft het een formaliteit na de 3-0 zege in Israël. Vandaar dat Wouters akkoord gaat met de absentieverklaringen en spelers gemakkelijker forfait geven dan voor een halve finale van de UEFA Cup.

Na John O'Brien, Tim de Cler, Ferdi Vierklau, Ole Tobiasen, Tom Sier, Jan van Halst, Frank Verlaat verdwenen gisteren ook de zieke Dani en Kevin Bobson uit de selectie. Daardoor blijft slechts een twijfelgeval over. Richard Witschge kampt al lange tijd met liesklachten, maar de vormgever weigert af te haken. Toch lijkt het raadzaam om de Amsterdammer en Aron Winter rust te gunnen wanneer de stand dit vanavond toe laat.

"Ik kan echter niet veel kanten meer op met zo'n waslijst van afwezigen. Experimenteren? Daar ben ik al weken mee bezig omdat we zoveel mensen missen. In de verdediging staan vaak hele jonge spelers of middenvelders", weet trainer Jan Wouters.

Om over een volwaardige selectie te beschikken heeft hij inmiddels vijf spelers uit de B-keus overgeheveld. Serge van den Ban, Quido Lanzaat, Aaron Mokoena, Chris Kanu en Mitchell Pique waren voor dit seizoen slechts voorbestemd voor het tweede elftal. Gisteren stond het quintet met de grote boys op het trainingsveld en stapten ze in de bus op weg naar het eendaagse trainingskamp in Callantsoog.

"Zaak voor ons is om eventuele hoop bij Hapoel direct de kop in te drukken", lichtte Wouters een tipje op van z'n uitgangspunten. "Ze moeten weten dat hier geen eer te behalen valt."

Hoewel sprake is van een formaliteit heeft Ajax inmiddels 37.000 kaarten aan de man gebracht en worden zo'n 400 Israëlische fans verwacht. Hapoel Haifa heeft trouwens niet alleen oog voor de returnwedstrijd tegen Ajax, maar laat het culturele aspect evenmin aan zich voorbij gaan. Direct na aankomst maakte de ploeg een rondje Amsterdam alvorens het zich nestelde in Purmerend. Een voorbereiding die je niet veel meer tegenkomt in het hedendaagse topvoetbal. Voor trainer Eli Gutman is zijn ploeg niet alleen in Nederland om te spelen tegen Ajax, maar eveneens om iets op te steken over ons land.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Grim; Kanu, Winter, Witschge, Chivu; Nieuwenburg, Knopper, Wamberto; Laudrup, Machlas, Gronkjaer.


[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]
Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.