[NWI Officiele huizenkrant]

Heerenveen scoort
erop los bij NEC

NIJMEGEN, donderdag

NEC heeft een lesje in effectiviteit gekregen van SC Heerenveen. Drie mogelijkheden voor rust leverden even zoveel goals op. Vlak na rust werd het nog 0-4 door Lurling. Heerenveen kreeg daarmee zijn revanche voor de ongelukkige bekernederlaag vier dagen geleden thuis in Heerenveen. Bij NEC is het lek nog zeker niet boven. De Nijmegenaren staan nu stijf onderaan in de KPN Telecompetitie met slechts 4 punten uit 11 ontmoetingen. Heerenveen rukte op naar de derde plaats.

NEC beleefde thuis een onplezierig avondje. Al na zeven minuten lag de bal achter de arme doelman Bas Roorda. Een corner van de Fin Mika Nurmela werd door de kleine Arek Radomski fraai ingekopt: 0-1. Een inschattingsfout van Danny Hesp die Nurmela niet aanpakte, kostte de 0-2. Vlak voor rust liet Mark Oosterhof de kans op 1-2 liggen. Hansma blokte het schot. Kort daarna was de wedstrijd helemaal gespeeld. De stadionklok gaf 46 minuten aan. Een aanval van NEC werd onderbroken door Romano Denneboom die liet je zien hoe je met een kans moet omgaan: 0-3.

Heerenveen speelde de tweede helft rustig uit en NEC kon geen vuist meer maken. In de laatste minuut maakte invaller Anthony Lurling er nog 0-4 van. De Friezen staan nu derde en heeft zich knap hersteld van de zwakke start. Al acht wedstrijden op rij is het elftal van Foppe de Haan ongeslagen. Alleen FC Twente slaagde er nog in een punt van Heerenveen te stelen. Een ongekende weelde in tegenstelling tot de zorgen van Calderwood, die met de dag groter worden.

NEC-Heerenveen 0-4 (0-3). 8. Radomski 0-1, 33. Nurmela 0-2, 45. Denneboom 0-3, 90. Lurling 0-4. Scheidsrechter: Van Egmond. Toeschouwers: 6000. Gele kaart: Gerard de Nooijer (Heerenveen).