Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 

 


donderdag
4 november 1999

 


[Prive Roddelbox]
[NWI Officiele huizenkrant]

Honkballers starten
met nederlaag

Van onze honkbalmedewerker - SYDNEY, donderdag

Het Nederlands honkbalteam is het veertiende toernooi om de Intercontinental Cup in Sydney gisteravond begonnen met een 1-3 nederlaag tegen het gastland Australië. Aan het sterk bezette pré-olympisch evenement, dat anderhalve week duurt, wordt verder deelgenomen door Cuba, Italië, Japan, Taiwan, USA en Zuid-Korea. Ter voorbereiding op het toernooi speelde en trainde Oranje anderhalve week in Brisbane.

In het fraaie olympisch honkbalstadion kwam Nederland, bij wie profhonkballer Ralph Milliard zijn rentree maakte en voor het eerst sinds 1992 weer het Oranje-shirt droeg, in de zesde slagbeurt voor het eerst tot scoren. Een honkslag van Evert-Jan 't Hoen stelde Raymond Hofer toen in staat te scoren. Australië, bij wie Major League-werper Shayne Bennett gooide, had in de eerste inning de leiding genomen. In de zesde slagbeurt, nadat Jurriaan Lobbezoo het gooien had overgenomen van Ken Brauckmiller, werden daar twee punten aan toegevoegd. "We hebben een hele goede wedstrijd gespeeld", concludeerde bondscoach Jan Dick Leurs na afloop. "We sloegen meer honkslagen dan Australië en speelden foutloos. Alleen kregen we de 'break' niet in de laatste inning. Dat is jammer."

Eerste speeldag: Nederland - Australie 1-3. Australie 100 002 000 = 3 Nederland 000 001 000 = 1 Werpers Nederland: Brauckmiller 2-3-4-0 5 innings , Lobbezoo 3-2-2-0 4 . Slag Nederland: 't Hoen .750 3 uit 4 .

• Eerder op de dag werd op het congres van de International Baseball Federation (IBAF) de organisatie voor het wereldkampioenschap 2001 toegewezen aan Taiwan.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.