Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 

 


donderdag
4 november 1999

 


[NWI Officiele huizenkrant]
[Prive Roddelbox]

Rik Smits gaat nog één
keer voor NBA-titel

Van onze basketbalmedewerker - AMSTERDAM, donderdag

De NBA is gisteren van start gegaan. De Amerikaanse profcompetitie is de meest prestigieuze clubcompetitie ter wereld, waar het meeste geld in omgaat. De gemiddelde basketballer verdient in NBA meer dan twee miljoen gulden per jaar, onafhankelijk van de miljoenencontracten voor reclame-inkomsten die de topspelers opstrijken. Zo'n eerste competitiedag is in de Verenigde Staten dan ook een soort nationale feestdag.

Titelverdediger San Antonio Spurs is de belangrijkste gegadigde voor het eerste kampioenschap van het nieuwe millennium. Spurs opende het nieuwe seizoen met een 119-112 overwinning op Philadelphia '67-ers. De bijna 30.000 toeschouwers in de volgepakte Alamodome zagen de beste speler van de NBA, center Tim Duncan, onmiddellijk weer zijn hoge niveau van vorig jaar evenaren. De jongste helft van de 'Twin Towers' domineerde het duel met 20 punten en 16 rebounds, zijn kompaan David Robinson kwam tot 10 punten en 10 rebounds.

Dit seizoen wordt voor Indiana Pacers, de club van onze landgenoot Rik Smits, de laatste kans om het zo fel begeerde kampioenschap binnen te halen. Smits is waarschijnlijk aan zijn afscheidsjaar bezig en zijn teamgenoten zijn ook in de herfst van hun carrière aangeland. Het is nu of nooit voor Pacers, dat gisteren de New Jersey Nets met 119-112 wegzetten. Smits startte wel, maar kwam niet verder dan 6 punten. Reggie Miller had 27 punten en Dale Davis kwam tot 23 punten en 13 rebounds. Spelverdeler Stephan Marbury van Philadelphia was niet te stoppen: hij noteerde 39 punten en 11 assists.

De belangrijkste concurrent voor San Antonio is Los Angeles Lakers, dat met 84-91 bij de Utah Jazz won. De Lakers zijn waarschijnlijk het meest talentvol, maar ze zijn nog jong en wild. De komst van de voormalige coach van Chicago Bulls, Phil Jackson, zal de ploeg zeker helpen. Het beest Shaquille O'Neal combineerde 23 punten met 13 rebounds en schutter Glenn Rice had 28 punten. De creatieve atleet Cobe Bryant is minsten zes weken uitgeschakeld met een blessure. Jackson zal in ieder geval niet meer te maken krijgen met een oude bekende van hem. De extravagante Dennis Rodman ex-Bulls en na vorig seizoen ook ex-Lakers lijkt zichzelf met zijn strapatsen definitief uit de markt te hebben geprijsd. Hij staat momenteel nergens onder contract.

Ook Portland Trailblazers, een makkelijke 86-106 uitzege op Vancouver Grizzlies, is een belangrijke kandidaat voor de titel. De legendarische Litouwer Arvidas Sabonis krijgt gezelschap van een andere superster uit de gloriedagen van Chicago Bulls. Scottie Pippen, het voormalige maatje van Michael Jordan, werd bij de Houston Rockets losgeweekt in ruil voor drie spelers en krijgt nu het volledige gewicht van de ploeg te dragen. Miami Heat (met All Star-center Alonzo Mourning) en het homogene Charlotte Hornets zijn de voornaamste outsiders.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.