Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

donderdag
4 november 1999
 

[NWI Officiele huizenkrant]
[V & L informatica]
[BOL]
[Belastingdienst]
[Tele2]

Duitse electronicagigant
naar Nederlandse markt

Van een onzer verslaggevers - AMSTERDAM, donderdag

Nederlandse verkopers van consumentenelektronica krijgen er over twee weken een flinke concurrent bij. Het Duitse Media Markt opent op 18 november haar eerste winkel, in Rotterdam. Volgend jaar moeten dan filialen open in Amsterdam, Den Haag en Leeuwarden. Uiteindelijk wil Media Markt vestigingen in alle grote steden van Nederland.

Media Markt is een Duitse winkelketen die in 1979 werd opgericht. De aandelen van de onderneming zijn voor 27 procent in handen van particulieren de familie van oprichters Erich en Helga Kellerhals en Leopold Stiefel en voor 73 procent van Micro AG.

Media Markt was tot dusver actief in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk, Italië, Hongarije en Polen. De winkelketen verkoopt naast consumentenelektronica (televisies, videorecorders, hifi) en witgoed (koelkasten, wasmachines) ook cd's, voor prijzen die aanzienlijk beneden de in Nederland gebruikelijke liggen. In 1998 behaalde de winkelketen een omzet van EUR4,65 miljard (ruim ƒ10 miljard).

Ongeveer 10 procent van die omzet komt uit de verkoop van muziek. Volgens bronnen in de muziekbranche staat Media Markt bekend als een discounter met een enorme marketingkracht. In een land als Frankrijk zouden de agressieve verkoopmethoden van Media Markt ervoor gezorgd hebben dat de prijzen voor cd's flink omlaag zijn gegaan. In Duitsland zelf zou de winkelketen er niet voor terugdeinzen om een cd die voor 22 Duitse markt is ingekocht in de schappen te leggen voor niet meer dan 12.

Op de website van Media Markt noemt de winkelketen zichzelf de grootste specialist in consumentenelektronica in Europa. In de landen waar de winkelketen actief is, heeft ze ongeveer 270 winkels. Media Markt heeft zo'n 15.000 personeelsleden in dienst.

Evenals in de andere landen buiten Duitsland werkt Media Markt in Nederland samen met een lokale partner: Mega Elshout in Rotterdam. Jaap Elshout van Mega Elshout wil echter nog niet ingaan op de plannen. Op 16 november lichten Media Markt en Elshout de plannen toe op een bijeenkomst in Rotterdam.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.