Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 

 


donderdag
4 november 1999

 


[Autosite]
[BOL]
[Prive Roddelbox]
[Nationaal Spaarfonds]

Honderden doden tijdens
overstromingen Vietnam

HANOI, donderdag

In Vietnam zijn honderden mensen om het leven gekomen door overstromingen die het midden van het land blank hebben gezet. Verwacht wordt dat het dodental nog zal stijgen omdat er pas uit een deel van het getroffen gebied meldingen binnen zijn. Intussen blijft het regenen en blijft het water stijgen. Meteorologen verwachten dat het noodweer nog de hele week zal aanhouden.

"De verliezen zijn zwaar", zei minister van Landbouw en Plattelandsontwikkeling Le Huy Ngo, die door premier Phan Van Khai naar het rampgebied is gestuurd om leiding te geven aan de hulpverlening. Ngo zei dat honderdduizenden huizen onder water stonden en dat de hulpverlening moeizaam verloopt omdat alle spoor-, water- en wegtransport tot stilstand is gekomen.

Verscheidene provincies hebben de noodtoestand uitgeroepen. De gouverneur van de provincie Thua Thien Hue zei dat veel mensen daar al twee dagen op hun dak op eten zaten te wachten, maar dat helikopters met voedsel die door de regering waren gestuurd de provincie niet hadden kunnen bereiken.

De Vietnamese televisie meldde dat de luchtmacht vier transportvliegtuigen en zeven helikopters met 16 ton instant-mie uit Hanoi naar het getroffen gebied had gestuurd, maar dat deze alleen konden landen in Nghe An, 350 km ten noorden van de oude hoofdstad Hue.

De 1 miljoen inwoners van Hue, dat op sommige plaatsen drie meter onder water staat, zijn van de buitenwereld afgesloten. De afgelopen week is in de centrale, arme provincies 60 centimeter regen gevallen. Het gebied is gevoelig voor watersnood. Vorig jaar kwamen daardoor 400 mensen om het leven. (AP)






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.