Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 

 


donderdag
4 november 1999

 


[Nationaal Spaarfonds]
[Autosite]
[BOL]
[Prive Roddelbox]

Europees begrotingsplan
voor wederopbouw Kosovo

Van onze correspondent - BRUSSEL, donderdag

De Europese Commissie is gisteren met een nieuw voorstel gekomen voor de financiering van de 1,1 miljard gulden die Europa heeft uitgetrokken voor de wederopbouw van Kosovo.

Het plan is bedoeld om een einde te maken aan de ruzie tussen het Europees Parlement en de Europese ministers van Financiën over deze kwestie.

Het parlement, dat de begroting moet goedkeuren, eist dat er nieuw geld van de lidstaten komt voor Kosovo terwijl de bewindslieden het geld bij andere arme landen willen weghalen.

Eurocommissaris Schreyer (Begroting) heeft nu een manier uitgedokterd waarmee zij beide partijen tevreden hoopt te stellen. Op hulp aan arme landen wordt selectief 400 miljoen gulden bezuinigd, en niet met 10 procent over de hele linie, zoals de lidstaten willen.

Dit zal vooral ten koste gaan van hulp aan Latijns-Amerika en de landen rond de Middellandse Zee. Verder wordt er 240 miljoen weggehaald bij de fondsen voor plattelandsontwikkeling.

Schreyer heeft daarnaast nog verschillende potjes gevonden, waarmee zij precies uitkomt op 1,1 miljard. Het Commissie-voorstel blijft binnen de marges die de regeringsleiders dit voorjaar in Berlijn afspraken in het kader van Agenda 2000, terwijl het parlement daarover heen wilde gaan. "We zitten precies tussen raad en parlement in", aldus Schreyer.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.