Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 

 


woensdag
3 november 1999

 


[Prive Roddelbox]
[NWI Officiele huizenkrant]

Adil Ramzy eindelijk
terug bij Willem II

door Henk Evenblij - TILBURG, woensdag

Op z'n Adriaanse gaat Willem II vanavond afscheid nemen van de Champions League. Tegen het reeds geplaatste Bordeaux zullen de troepen van Co Adriaanse aanvallen, aanvallen en nog eens aanvallen. Aan de Goirlseweg wordt het dood of de gladiolen. De Tilburgers, die ook geen kans meer maken op een vervolg in het UEFA Cup-toernooi, wisten tot nu toe slechts één punt in groep G te vergaren. Een mooiere uitdaging bestaat er dus niet tegen de reeds uitgespeelde Fransen.

Vandaar dat Adriaanse geen enkele boodschap heeft aan de mogelijke opstelling van Bordeaux. Co gaat zoals altijd van eigen kracht uit en neemt alle risico's op de koop toe. In de selectie, die gistermiddag afreisde naar 'De Rosep' in Oisterwijk, zit een bekend gezicht. De Marokkaan Adil Ramzy is volledig hersteld van een gebroken middenvoetsbeentje en heeft de toezegging van zijn trainer dat hij vanavond enige speelminuten krijgt. Ramzy was ook de man die er voor zorgde dat Willem II verrassenderwijs de elitegroep van Europa wist te bereiken. Ook Tomas Galasek en Kew Jaliens, geschorst tegen Spartak Moskou, zijn weer van de partij; Dennis Schulp en Edwin Hermes raakten daardoor hun plaats in de kerngroep kwijt.


Goalie Bordeaux breekt pols

François Dubourdeau heeft dinsdagavond tijdens een training van zijn club Bordeaux in het stadion van Willem II zijn pols gebroken. De reservedoelman kwam ongelukkig ten val en moest worden afgevoerd naar het ziekenhuis.


Het debuut in de Champions League is voor de Tilburgers een geldmijn gebleken. De zes wedstrijden waren goed voor het lieve sommetje van 13 miljoen gulden. Een bedrag dat binnen werd gehaald via een startpremie, tv-inkomsten, recette's, andere premies en een vast bedrag per duel. Vandaar dat Adriaanse het toernooi waardig wil afsluiten. "We willen het publiek vermaken met aanvallend en attractief voetbal."

Het zal tevens de laatste keer zijn dat Peter Anné, al meer dan 35 jaar de vaste stadionspeaker van de 'Tricolores', zijn gebronsde stem door het stadion laat galmen. Hij maakte zijn debuut als omroeper tijdens de eerste Europa Cupwedstrijd van Willem II tegen Manchester United. Een kwartier voor aanvang zal de scheidende Anné zelf de stekker uit de speaker halen...

Groep E:

Ol. Piraeus (Gri) - FC Porto (Por)

Molde (Noo) - Real Madrid (Spa)

Groep F:

Bayern München (Dui) - Gl. Rangers (Sch)

Valencia (Spa) - PSV (Ned)

Groep G:

Sparta Praag (Tsj) - Spartak Moskou (Rus)

Willem II (Ned) - Bordeaux (Fra)

Groep H:

Chelsea (Eng) - Hertha BSC (Dui)

Galatasaray (Tur) - AC Milan (Ita)






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.