Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 

 


woensdag
3 november 1999

 


[NWI Officiele huizenkrant]
[Prive Roddelbox]

Van Lottum rekent
af met aartsvijand

Van onze speciale verslaggever - PARIJS, woensdag

Nauwelijks een onvertogen woord viel te op te tekenen, gisteravond laat op baan één van het sportpaleis Bercy in Parijs. Onwaarschijnlijk eigenlijk, want twee aartsvijanden stonden in de eerste ronde van het Super Nine-evenement in de Franse hoofdstad tegenover elkaar. John van Lottum en Felix Mantilla, die elkaar in het dagelijkse leven geen blik waardig gunnen, moesten hun derde onderlinge duel uitvechten. De Nederlandse John McEnroe bezorgde zichzelf een excellente primeur door de door hem gehate Spanjaard voor het eerst een nederlaag toe te brengen: 6-3, 6-2.

De ergernis dateert van de US Open, twee jaar terug, toen het duo elkaar op de baan bijna in de haren vloog. Van Lottum trok aan het kortste eind, maar vergat Mantilla nooit uit het oog. Gisteravond was het tijd voor revanche voor de pijnlijke nederlaag tijdens het Amerikaanse Grand Slam. Op baan 1, de kelder van het Palais Omnisports de Bercy, concentreerde Van Lottum zich onder de ogen van zijn nieuwe fitnesstrainer Troy Douglas op het tennis en niet op de randverschijnselen. Welk geluid Mantilla, nummer 21 van de wereldranglijst, ook produceerde, de Eindhovenaar reageerde stoïcijns. Hij voltrok het vonnis over de gravelbijter binnen recordtijd, op een dag waarop menige partij uren vergde.

Nicolas Kiefer en Guga Kuerten konden in elk geval hun koffers pakken op de tweede dag van het supersterk bezette evenement. Kiefer zegde geblesseerd af en zou als volgende tegenstander van Van Lottum fungeren. Die krijgt nu de Armeniër Sargsis Sargsian tegenover zich en dat biedt de ongedurige Hollander nog meer uitzicht op succes. Kuerten kreeg op zijn broek van de Russische krachtpatser Marat Safin: 6-7, 6-3, 6-7.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.