Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 

 


woensdag
3 november 1999

 


[NWI Officiele huizenkrant]
[Prive Roddelbox]

Kamer tegen vervroegen
Prinsjesdag om Spelen

Van onze parlementaire redactie - DEN HAAG, woensdag

De Tweede Kamer kraakt het idee van de kersverse voorzitter van de nationale sportkoepel NOC*NSF Hans Blankert om volgend jaar Prinsjesdag een week te vervroegen in verband met de Olympische Spelen.

Premier Kok en kroonprins Willem-Alexander hoeven dan na de opening van 15 september in het Australische Sydney niet halsoverkop terug te reizen voor de derde dinsdag, zo stelde Blankert gisteren bij zijn benoeming in Papendal.

Lachwekkend

In de Tweede Kamer vinden PvdA, VVD en D66 het voorstel van Blankert "belachelijk" en "lachwekkend". De VVD is zelfs woedend over het gebrek aan respect voor de politiek van de scheidend voorman van de werkgevers.

"Onzin! Je gaat niet het belangrijkste moment van het politieke jaar verschuiven voor de Olympische Spelen. Hans Blankert heeft geen respect voor het parlement", aldus het liberale Kamerlid Brood.

D66-Kamerlid Scheltema vindt het idee "erg onzinnig". "Er zijn toch goede vliegverbindingen tussen Australië en Nederland", zegt Scheltema. "Natuurlijk is het lastig om terug te vliegen naar Nederland, maar voorafgaande aan Prinsjesdag gaat zo'n enorme beleidsplanning van de ministeries dat je dit niet zo maar een dag kan vervroegen." Volgens het D66-Kamerlid weegt het belang van Prinsjesdag niet op tegen het heen en weer vliegen van een paar mensen.

Ook het PvdA-Kamerlid Middel vindt het plan van Blankert te ver gaan, hoewel hij het belang van de Olympische Spelen zeer groot vindt. "Prinsjesdag kan onmogelijk worden vervroegd. Maar, bewindslieden moeten zelf maar uitmaken of ze het belangrijk vinden aanwezig te zijn in de Ridderzaal", aldus Middel.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.