Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 

 


woensdag
3 november 1999

 


[Prive Roddelbox]
[NWI Officiele huizenkrant]

Prisma op rand
van de afgrond

Van onze basketbalmedewerker - UTRECHT, woensdag

Het voortbestaan van Kroon Renault/Prisma hangt aan een zijden draad. De Utrechtse basketbalclub moest gisteravond eigenlijk de uitwedstrijd tegen BS Weert spelen, maar zei deze op het laatste moment af.

Cock de Ridder, samen met zijn vrouw al jaren de drijvende kracht achter de club, meende: "Er is geen geld meer. Oorspronkelijk, toen we in mei opnieuw in de eredivisie inschreven, gingen we ervan uit dat we weer in de onderste regionen zouden meedraaien. Dat kon ook niet anders, want we hadden het kleinste budget van alle clubs. Begin augustus ontstond echter het plan om te proberen er iets meer van te maken. De spelers waren het beu om altijd maar te verliezen en drongen bij ons aan om risico's te nemen. We besloten om de gok aan te gaan en van een budget van ƒ230.000 uit te gaan, terwijl we in werkelijkheid dekking hadden voor ƒ80.000. We hoopten, dat als de prestaties goed zouden zijn, we meer sponsors zouden vinden en we dit bedrag alsnog halen. Daarop trokken we twee Amerikanen aan, Darnell Hahn en José Waitman. Iedereen, de spelers incluis, wist dat ons geld eind oktober op zou zijn. Er zijn momenteel gesprekken gaande met allerlei partijen. Als we er vrijdag niet uit zijn, is het over. Dit besluit werd afgelopen nacht genomen, dat was heel emotioneel. De spelers waren daar zo kapot van, dat ze zich niet in staat voelden om tegen Weert uit te komen. Vandaar deze late afzegging."

Aanvankelijk leek de naïeve veronderstelling van De Ridder en de spelers uit te gaan komen. Prisma presteerde boven verwachting, vooral door de zeer goede maar ook onhandelbare José Waitman, die inmiddels weg is gestuurd. Er werden drie competitiewedstrijden gewonnen en de ploeg plaatste zich voor de final four, die het afgelopen weekeinde werd gespeeld. Dit mocht echter niet baten: de clubkas was en bleef leeg. Basketbalminnend Utrecht klampt zich nu vast aan de reddingsacties die gaande zijn. De Federatie van Eredivisie Basketbalclubs, de Nederlandse Basketball Bond met zijn sponsor Lotto, de huidige sponsor Kroon Renault en de gemeente Utrecht kunnen zich geen van allen het gezichtsverlies veroorloven van een club die er zomaar, aan het begin van de competitie, de stekker uittrekt.

De Ridder: "Maar ook de projectontwikkelaar die in 2001 stadion De Galgenwaard gaat uitbreiden en daarnaast een gigantische indoorsporthal gaat neerzetten, is partij in deze. Wij zijn de enige indoorclub in Utrecht die op het hoogste niveau uitkomt. Wie gaat er in die sporthal spelen als we er niet meer zijn?"

* Astronauts Amsterdam heeft gisteren in Litouwen voor het basketbaltoernooi om de Saporta Cup tegen Rytas Vilnioes een duidelijke nederlaag geleden: 51-75. Bij de rust stonden de Amsterdammers met 39-30 achter. Het duel telde voor groep C in de eerste ronde.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.