Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

woensdag
3 november 1999
 

[Prive Roddelbox]
[Nationaal Spaarfonds]
[Autosite]
[BOL]

Schietpartij in VS: 7 doden

Van onze correspondent - NEW YORK, woensdag

Amerika is opnieuw opgeschrikt door dodelijk vuurwapengeweld. Bij een bloedbad in Honolulu, de hoofdstad van Hawaii, vielen gisteravond zeven doden. Het drama vond plaats in een kantoor van het kopieerconcern Xerox. De dader, die gisteravond laat in zijn vluchtauto was omsingeld door de politie, werd omschreven als een gefrustreerde onderhoudsmonteur van de firma Xerox.

De 40-jarige Byron Oesugi zou gehandeld hebben uit woede over zijn ophanden zijnde ontslag. Volgens getuigen leek er niets aan de hand toen Oesugi 's ochtends het kantoorgebouw binnenwandelde, totdat hij de deur van een vergaderruimte opende en plotseling een kogelregen afvuurde op de aanwezige leden van de technische staf. Oesugi, die zeventien geregistreerde wapens zou bezitten, vluchtte in een Xerox-busje en werd na een wildwest-achtervolging klemgereden door de politie.

Burgemeester Jeremy Harris reageerde geschokt: "Honolulu is de veiligste stad van Amerika. Wij leven hier in een paradijs, nooit eerder hebben we zo'n bloedbad meegemaakt."

De slachting is de achtste dodelijke geweldsorgie met meerdere doden waarmee de VS dit jaar wordt geconfronteerd. Het laatste drama vond plaats in september toen een 47-jarige werkloze Amerikaan het vuur opende op jeugdige bezoekers van een kerkdienst in Fort Worth, Texas. Daarbij vielen eveneens zeven doden. In juli richtte de verwarde belegger Mark Barton een bloedbad aan bij twee effectenfirma's in Atlanta. Barton schoot negen mensen dood, waarna hij zelfmoord pleegde.

Duits drama
Een 19-jarige Duitser wordt ervan verdacht zijn ouders en achtjarig zusje met een bijl en een mes om het leven te hebben gebracht.

Het gezinsdrama in Urbar bij Koblenz zorgt bij onze oosterburen voor een geweldige schok nog geen vierentwintig uur na het bloedbad dat een 16-jarige schooljongen maandag in Beieren aanrichtte en waarvan inmiddels een vierde slachtoffer is overleden






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.