[NWI Officiele huizenkrant]
[Prive Roddelbox]

Winst MVV op valreep

MAASTRICHT, maandag

Het is doelman Arno van Zwam dit seizoen al eerder overkomen. Een te gehaaste spelhervatting met balverlies en een tegentreffer. Eerder gebeurde dat tegen PSV; gistermiddag in de Geusselt en weer stond Fortuna Sittard met lege handen: 1-0. Taiwo kwam in balbezit, vervolgens Thoman Kaers en diens lage schuiver in de benedenhoek zette het MVV-stadion in blessuretijd op zijn kop.

"We hebben deze competitie al zoveel over ons heen gehad, dat ik dacht dat het niet erger kon. Daarin heb ik me vergist. Het kan erger, dat hebben we hier tegen MVV ervaren. Zoveel pech is echt ongelooflijk."

Bert van Marwijk kon het allemaal niet meer bevatten. Zeker de ontknoping van de matige wedstrijd niet. Vanaf het moment namelijk, dat Kevin Hofland naar de kant moest na zijn tweede gele kaart, kregen de tien resterende Fortunezen de touwtjes strakker in handen. Zelfs het uitvallen van Robert Roest (armbreuk), waardoor Van Marwijk met een totaal ander verdedigingscentrum het karwei moest afmaken, bracht Fortuna niet echt van de wijs. Tot het moment, dat Arno van Zwam in de fout ging. "Arno heeft uitstekend werk gedaan. Ik wil hem de zwartepiet niet toeschuiven. Er staan voldoende spelers in het veld om eventuele fouten te herstellen."

Fortuna profiteerde van de twijfel bij de thuisploeg. De overtal-situatie verstoorde de discipline in de MVV-gelederen. "Je ziet dat vaker bij elf tegen tien. Moet je aanvallen of gegroepeerd blijven spelen. Die onzekerheid sloop binnen mijn team", had trainer Wim Koevermans geconstateerd.

MVV gaf de wedstrijd, die het dicteerde zonder tot groots voetbal te komen, geleidelijk aan uit handen. Voor de pauze was de derby het aankijken nauwelijks waard geweest. Fortuna had geen enkele kans op een treffer, terwijl MVV wel voor incidenteel gevaar zorgde. Kaers, Falix en Vonk misten koelbloedigheid. Het Limburgse onderonsje kreeg na de hervatting meer kleur, maar hartverwarmend werd het nooit in de Geusselt.

Tot twee minuten in de blessuretijd, toen de ploeg, die uiteindelijk ook het meeste recht op de overwinning had, scoorde. "Het was zo'n beetje met de laatste krachtsinspanning", zei doelpuntenmaker Kaers. "Wekenlang heb ik met een zware enkelblessure gesukkeld en tegen het eind van de wedstrijd was ik helemaal op. Die treffer is de beloning voor onze inzet."

MVV - Fortuna Sittard 1-0 (0-0). 90. Caers 1-0. Scheidsrechter: Luinge. Toeschouwers: 6500. Rode kaart: Hofland (Fortuna/2x geel). Gele kaart: Plum, Vonk (MVV), Hofland, Kiekens (Fortuna).