Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

maandag
1 november 1999
 

[NWI Officiele huizenkrant]
[Prive Roddelbox]

Den Bosch geeft overwinning weg

DEN BOSCH, maandag

FC Den Bosch noch Cambuur Leeuwarden is in de KPN Telecompetitie iets opgeschoten. Door in Brabant met 1-1 gelijk te spelen benadrukten de twee ploegen hun waarschijnlijke status voor de rest van het seizoen: die van degradatiekandidaat.

Overigens mocht Den Bosch de meeste aanspraak maken op de zege. De trainers van de nummers zestien en zeventien van de eredivisie toonden zich na afloop opvallend tevreden, ondanks het onbevredigende resultaat. "Ons doel was niet verliezen", verklaarde Cambuur-trainer Gert Kruys. Collega Martin Koopman deed niet voor hem onder. "Met het vertoonde spel ben ik dik tevreden, alleen hadden we geen geluk."

Onder het toeziend oog van 4100 kritische Bosschenaren overdonderde Den Bosch de tegenstander aanvankelijk. Reeds na acht minuten was er succes. Patrick Hobbelen zette Chaly Jones voor de goal neer, waarna de aanvaller hard raak schoot: 1-0.

Toch bleek het geen goed uitgangspunt. Zoals al eerder dit seizoen verslapte Den Bosch en verloor het initiatief. De uitblinkende Feyenoord-huurling Robin Nelisse zorgde in de 32ste minuut voor de gelijkmaker. Hij liet het scoren weliswaar over aan Raymond de Waard, maar die kon dat alleen door de wonderschone assist van het Rotterdamse talent.

In de tweede helft viel alleen Den Bosch aan. De drie punten kwamen in de 73ste minuut nog in zicht, maar Maickel Ferrier tikte een goede inzet van Jones nog net van de doellijn.


FC Den Bosch - Cambuur Leeuwarden 1-1 (1-1) .8. Jones 1-0, 32. De Waard 1-1. Scheidsrechter: Luijten. Toeschouwers: 7000. Gele kaart: Willems (FC Den Bosch).






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.