Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

maandag
1 november 1999
 

[NWI Officiele huizenkrant]
[Prive Roddelbox]

RKC kegelt sloom FC Twente uit bekerstrijd: 2-0

Van onze speciale verslaggever - WAALWIJK, maandag

De Amstel Cup interesseert FC Twente blijkbaar niets. Anders is het niet te verklaren waarom de ploeg zo ongemotiveerd speelde in Waalwijk. De ploeg van Fred Rutten kreeg van RKC een behoorlijk pak slaag: 2-0.

De Waalwijkers hadden nog wat goed te maken. In de competitie werd een paar keer op rij verloren. De manschappen van Martin Jol waren getergd om in eigen huis in het bekertoernooi een ronde verder te komen. Goudhaantje Robert Lanckohr scoorde beide goals. "Het liep best lekker vandaag", zei de Limburger na afloop bescheiden.

FC Twente verzuimde voor de kijkers reclame voor het voetbal te maken. Geen enkele aanval van de Tukkers liep goed. Er werd veel balverlies geleden, de linies sloten niet goed aan en spits Jan Vennegoor of Hesselink liep zich voorin het apezuur om er nog iets van te maken. Hij moest zelfs zijn defensie helpen als ze weer eens aan het klungelen waren. De spits was bijkans de enige die erin geloofde. Maar FC Twente kreeg geen enkele reële scoringskans. "We zijn zelfs geen moment in de wedstrijd geweest. Elk seizoen speel je één of twee van zulke wedstrijden. Dit duel moeten we snel vergeten. Al is het jammer dat het over en sluiten is in de beker", zei Fred Rutten ontgoocheld na afloop.

De uiterst succesvolle Martin Jol noemde de zege een opsteker voor zijn ploeg. "Twee mooie goals van Robert Lanckohr en met wat meer geluk had Tim Cornelissen er nog 3-0 van kunnen maken. Al vond ik onze tweede helft ook maar matig", aldus Jol.


RKC - FC Twente 2-0 (1-0).35. Lanckohr 1-0, 62. Lanckohr 2-0. Scheidsrechter: Koopman. Toeschouwers: 1500. Gele kaart: Schops (RKC).






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.