Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

maandag
1 november 1999
 

[Prive Roddelbox]
[NWI Officiele huizenkrant]

Eerste zege Groenendaal

Van onze wielermedewerker - ZÜRICH, maandag

Richard Groenendaal lijkt op tijd in vorm voor de eerste Wereldbekerveldrit, die komende zondag in Zwitserland wordt verreden. In de internationale veldrit van Zürich-Waid ging hij voor het vierde opeenvolgende jaar als eerste over de eindstreep. Zijn ploegmaat Adri van der Poel finishte als tweede met een achterstand van 8 seconden.

Het Nederlandse koppel domineerde de wedstrijd van start tot finish. De Tsjech Jiri Pospisil bood nog het langste weerstand, maar moest het Rabo-duo halverwege de wedstrijd toch laten gaan. Richard Groenendaal probeerde in de slotfase enkele malen Van der Poel te lossen, maar zijn 40-jarige ploegmaat gaf geen krimp. Pas in de laatste ronde kon Groenendaal hem in de aanloop naar een steile beklimming lossen. Daarmee was de eerste overwinning van Richard Groenendaal in dit seizoen een feit. "Het gaat de goede kant op. Ik voel me goed, maar volgende week zal Sven Nijs toch moeilijk te verslaan zijn", temperde hij het optimisme. "Ik ben wel klaar voor de eerste Wereldbekerwedstrijd. Ik rijd vandaag en morgen nog twee wedstrijden, waarin ik mijn vorm verder kan aanscherpen."

Aan de zegereeks van Sven Nijs is voorlopig nog geen einde gekomen. In het Luxemburgse Kayl behaalde de Belgische Rabobank-renner al zijn zesde overwinning van dit seizoen.

In Lieshout was Gretienus Gommers de beste in een nationale veldrit. De voormalige juniorenwereldkampioen had 35 seconden voorsprong op Gerben de Knegt. Wim de Vos legde beslag op de derde plaats.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.