Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

maandag
1 november 1999
 

[NWI Officiele huizenkrant]
[Prive Roddelbox]

Laren stopt Rotterdam

Van onze hockeymedewerker - LAREN, maandag

Rotterdam is in de hoofdklasse bij de vrouwen de koppositie kwijtgeraakt aan Den Bosch. De Rotterdamse vrouwen kwamen in en tegen Laren niet verder dan een 1-1 gelijkspel, maar gezien de omstandigheden was de ploeg van coach Caroline van Nieuwenhuyze de morele winnaar van dit duel. Zonder middenveldster Inge van den Broek (al langdurig geveld door een rugblessure) en spits Karlijn Petri (die met een hamstringblessure kampt) moest Rotterdam tegen Laren ook al na één minuut afscheid nemen van Janneke Schopman, die met een hoofdwond naar het ziekenhuis moest om zich te laten hechten.

Laren profiteerde direct, want Daniëlle Mouissie bracht kort daarop de thuisclub aan de leiding. Maar Laren verzuimde echter de voorsprong uit te bouwen, waardoor de jeugdige Nienke van Ruiten Rotterdam in de tweede helft alsnog aan een welverdiend punt hielp.

Den Bosch en Amsterdam passeerden Rotterdam op de ranglijst. De Bossche ploeg walste met 8-2 over Pinoké heen. Ageeth Boomgaardt scoorde tweemaal en de topscorer in de hoofdklasse bracht haar totaal daarmee op 12 treffers in dit nog prille seizoen. Amsterdam kende geen problemen met debutant Push (7-2), dat nog steeds op het eerste punt zit te wachten. Oranje Zwart boekte een belangrijke 5- 0 overwinning op Zwolle en verliet voorlopig de gevarenzone onderaan de ranglijst.

 






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.