Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 

 


maandag
1 november 1999

 


[BOL]
[Topcarriere]
[V & L informatica]
[Tele2]
[NWI Officiele huizenkrant]
[Belastingdienst]

Amerikaanse beurs in
optimistische stemming

AMSTERDAM, maamndag

In Wall Street hebben de optimisten weer de overhand nadat de economische data tekenen vertonen van een gezonde groei zonder noemenswaardige inflatie. Volgens Michael Toorop van Prudential Bache Securities te Amsterdam wordt er met minder angst en zorgen uitgekeken naar de volgende bijeenkomst van de beleidscommissie van de Federal Reserve op 16 november aanstaande.

De angst voor inflatie ebt namelijk weg. In zijn jongste speech repte bankpresident Greenspan niet over de stand van de rente of de hoogte van de aandelenkoersen, maar waarschuwde wel voor een minder sterke stijging van de arbeidsproductiviteit. De sterk gestegen arbeidsproductiviteit heeft de afgelopen jaren geholpen de inflatie onder de duim te houden.

Inmiddels heeft de Nasdaq-index een nieuw record bereikt evenals de omzet op de Nasdaq. De technologie-aandelen die voor een belangrijk deel de Nasdaq-index bepalen, zijn weer bijzonder intrek. Zeker nu Intel heeft aangekondigd dit kwartaal waarschijnlijk betere cijfers te zullen gaan rapporteren dan aanvankelijk werd verwacht.

Deze week komt er weer een aantal zeer belangrijke economische cijfers uit, zoals vandaag de index van de Nationale Associatie van Inkoopmanagers. Deze index geeft altijd een goede indicatie over de stand van de Amerikaanse economie weer.

Vrijdag wordt het belangrijkste cijfer gepubliceerd, te weten de werkloosheidscijfers. De verwachting is dat de werkgelegenheid is toegenomen met 250.000 banen en de werkgelegenheidonveranderd is gebleven op 4,2 procent. Het gemiddelde uurloon wordt verwacht te zijn toegenomen met drie cent naar 13,40 dollar.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.