Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 

 


maandag
1 november 1999

 


[Topcarriere]
[Belastingdienst]
[BOL]
[NWI Officiele huizenkrant]
[Tele2]
[V & L informatica]

Internet bomvol nep-keurmerken

Van onze correspondent - AMSTERDAM, maandag

Het Keurmerkinstituut in Amsterdam waarschuwt voor een wildgroei van pseudokeurmerken op het internet. Er zijn tot nu toe drie bonafide Nederlandse keurmerken en één buitenlands keurmerk waarop de consument kan vertrouwen bij de aankoop van producten via internetwinkels.

Volgens het Keurmerkinstituut werpen fabrikanten steeds meer middelen in de strijd, waaronder pseudo-keurmerken, om consumenten over te halen via internet aankopen te doen. "Bij de klant bestaat echter angst over de kwaliteit van het product, over de service en of zijn privé-gegevens niet worden doorverkocht", aldus directeur Willem van Weperen van het Keurmerkinstituut.

Consumentenorganisaties, zoals de Consumentenbond, spelen hierop in door met een keurmerk voor websites te komen (www.consumentenbond.nl). Dat geeft de klant de garantie dat de leverancier goed omgaat met de privacy van de koper.

"Het blijft echter oppassen geblazen als de consument iets via internet wil kopen. Sommige computerfabrikanten bijvoorbeeld betalen de houders van zoekmachines om boven aan de lijst te staan als iemand het trefwoord computers opgeeft", stelt directeur Van Weperen.

Van Weperen adviseert voor de aankoop eerst een kijkje te nemen op websites van consumentenbonden: "Die zijn volstrekt onafhankelijk als het gaat om vergelijkend consumentenonderzoek en bevatten links naar andere betrouwbare sites." Het Keurmerkinstituut heeft een website (www.keurmerk.nl) waarop de betrouwbare keurmerken voor de consument staan.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.