Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 

 


maandag
1 november 1999

 


[BOL]
[Nationaal Spaarfonds]
[Prive Roddelbox]
[Autosite]

Britten vieren millennium thuis

LONDEN, maandag

Tachtig van de restaurants in de Britse top honderd van eetgelegenheden en de helft van de hotels uit de top honderd zijn tijdens de eeuwwisseling dicht.

Reden is niet de vrees voor storingen maar het gebrek aan belangstelling. De meeste Britten blijven op 31 december gewoon thuis, aldus een onderzoek van de krant The Times.

Uit het onderzoek onder de beste hotels en restaurants van het land blijkt dat de horeca de belangstelling voor millenniumdiners en -arrangementen overschat heeft. Er zijn nog maar zo weinig reserveringen dat de hoteliers en restauranteigenaren de hoge personeelskosten voor de speciale avond er bij lange na niet uit krijgen. Daarom sluiten ze de tent.

De bekende Londense restauranteigenaar Marco Pierre White had gedacht dat er zoveel belangstelling was voor een eeuwwisselingsfeest in zijn zaken Criterion en Mirabelle dat hij de reserveringsbewijzen wilde veilen. Maar dat liep uit op een mislukking.

De videoverhuurders en de supermarkten verwachten daarentegen recordomzetten nu zoveel mensen thuis blijven. De 670 videozaken van Blockbuster Video hebben voor het eind van het jaar de openingstijden verruimd.

Woordvoerder Leigh Calder: "Wij hebben gehoord dat heel veel mensen thuis blijven met een video. Iedereen is al dat millenniumgedoe spuugzat omdat er een 'hype' van gemaakt is." (ANP)






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.