Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

vrijdag
29 oktober 1999
 

[Prive Roddelbox]
[NWI Officiele huizenkrant]

FIFA wil profarbiters

ZURICH, vrijdag

Het voetbalcomité van de FIFA heeft bij een vergadering in Zürich gepleit voor een harmonisatie van de overvolle kalender, de introductie van professionele scheidsrechters en de limitering van het aantal buitenlanders bij een club tot vijf.

Het adviesorgaan, met voormalige sterren als Pelé, Beckenbauer, Bobby Charlton, Hugo Sanchez en Boniek in de gelederen, keerde zich ook tegen de steeds grotere invloed van het bedrijfsleven. De druk op (jonge) voetballers en hun trainers wordt daardoor steeds voelbaarder.

"Coaches zijn voortdurend bang hun baan te verliezen. Spelers gaan gebukt onder de last te moeten winnen. Maar het grootste probleem is het programma. Voetbalteams krijgen nauwelijks rust meer," zei Pelé.

• Ronaldo is niet geselecteerd voor de volgende vriendschappelijke wedstrijd van Brazilië, volgende maand in en tegen Spanje. De oud-PSV'er is wel opgeroepen voor twee duels dat het olympisch elftal in dezelfde periode in Australië afwerkt.

Bondscoach Luxemburgo had nog een paar verrassingen. Aanvaller Denilson van Real Betis, ook één van de duurste spelers ter wereld, bevindt zich de komende maand aan de zijde van Ronaldo.

Hetzelfde geldt voor het grote talent Ronaldo Assis, onlangs invaller in de ArenA tegen Nederland. Luxemburgo heeft bovendien besloten zelf de coaching van de jongelingen in Australië op zich te nemen. Assistent Candinho gaat mee naar Spanje. Voor die wedstrijd selecteerde Luxemburgo slechts in Europa actieve spelers. Er moeten nog twee doelverdedigers aan die groep worden toegevoegd.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.