Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

vrijdag
29 oktober 1999
 

[Reaal]
[Yess]
[Primafoon opent je wereld]
[BOL]
[Demon]
[CMG]
[ABN AMRO]

Bianca en Mona
met ƒ10.000 uit
Big Brother-huis

Van onze rtv-redactie

AMSTERDAM, vrijdag

De bewoners Mona en Bianca zijn gisteravond min of meer vrijwillig uit het Big Brother-huis in Almere vertrokken. Veronica-presentator Rolf Wouters bood twee deelnemers gisteravond om half elf ieder tienduizend gulden als zij het huis vrijwel meteen zouden verlaten.

Wouters deed dat aanbod in de wetenschap dat er twee mensen waren die thuis heel erg misten.

Na een korte discussie gaven Bianca en Mona te kennen gebruik te willen maken van de 'uitkoopregeling'. Vooral Mona had het zwaar nadat zij een briefje van haar kinderen kreeg waarin die schreven dat ze op school werden gepest door klasgenoten. Bianca had al eerder te kennen gegeven dat ze zou vertrekken als ze het in het huis niet meer naar haar zin zou hebben.

Opvallend is dat uitgerekend de beiden die nu eruit zijn gegaan, volgens diverse stemlijsten op internet ook bij de kijkers het minst geliefd waren. Bart, die vorige week even overwoog om zijn lief Sabine te volgen, lijkt inmiddels weer lekker in zijn vel te zitten.

Eerder vertrok Tara vrijwillig omdat ze heimwee had. Mona kwam, toen het programma al twee weken liep, voor haar in de plaats. Over eventuele vervangers van Mona en Bianca is nog niets bekend.

Mona en Bianca: We wilden al weg

door MARCEL FROST

ALMERE, vrijdag

Mona en Bianca, die gisteravond even na elf uur het Big Brother-huis verlieten, geven te kennen al enkele dagen te hebben overwogen om eruit te stappen. De 10.000 gulden die Rolf Wouters "twee deelnemers die het moeilijk hebben" aanbood, trok hen definitief over de streep.

Mona koos voor haar vertrek omdat ze wist dat het gezin haar miste. In een brief lieten haar kinderen weten dat zij door de publiciteit rond hun moeder op school werden gepest. "Ik heb vanaf het begin geroepen dat mijn familie het allerbelangrijkste voor me is. Ik had eigenlijk net tegen Willem gezegd dat ik zou weggaan toen Rolf met zijn voorstel kwam."

Mona, die twee weken later in het huis kwam omdat Tara uit heimwee was vertrokken, vindt wel dat ze afgelopen weken haar plekje in de groep had verdiend: "Ik heb voor mijn gevoel toch heel wat bereikt."

Saai

Bianca zegt dat zij aanstaande maandag de andere bewoners zou hebben gevraagd haar te nomineren om als volgende uit huis te gaan. "En dan was ik volgende week donderdag thuis geweest. Niet dat ik heimwee had, maar het werd een beetje saai in huis. Ik heb weer zin in andere dingen, iets doen."

"Ik ben niet gewend om met zoveel mensen samen te wonen en dat was wel heel interessant. Je hebt geen contact met de buitenwereld, dus iedereen vertelt veel over zichzelf. Je ontdekt steeds nieuwe kanten van elkaar. Maar je gaat na verloop van tijd bepaalde dingen missen, zelfs jezelf. Want buiten ben je vaak met vrienden en die vormen je ook", aldus Bianca.

Wat Mona en Bianca het meest misten? "Nieuws!" roept Bianca. Mona, aarzelend: "Een borreltje. En ik ben dan wel een snoeper, maar meestal pak ik iets terwijl ik televisie kijk en die hadden we niet!"

Minst geliefd

Opvallend is dat uitgerekend de twee die er nu uit zijn gegaan volgens diverse stemlijsten op internet ook bij de kijkers het minst geliefd waren. Bart, die vorige week even overwoog om zijn lief Sabine te volgen, lijkt inmiddels weer lekker in zijn vel te zitten.

De emoties liepen bij de bewoners deze keer niet zo hoog op als bij het vertrek van Sabine, vorige week. Maurice, Willem, Ruud en Bart en de enige vrouw die is overgebleven, Karin, maakten zich meteen zorgen hoe het nu verder moet. Volgens het scenario is volgende week weer iemand aan de beurt om door de kijkers te worden weggestemd. Over eventuele vervangers van Mona en Bianca is nog niets bekend.

Internet 'waakt' over Big Brother

door Marcel Frost

AMSTERDAM, vrijdag

Bizar. Zo kun je de ophef die rond het Veronica-programma 'Big Brother' is ontstaan zo langzamerhand wel noemen. De bewoners van het geïsoleerde huis in Almere zijn het speerpunt geworden van allerhande speculaties. Zo lijkt wat zij in het huis meemaken niet meer zo belangrijk, maar de (schijn)wereld om hen heen des te meer. Met name het internet is een onuitputtelijke bron van informatie, gebaseerd op roddels die stuk voor stuk waar zouden kunnen zijn. Maar de op volle toeren draaiende geruchtenmachine zou evengoed afgedaan kunnen worden als de reinste kolder.

Een paar voorbeeldjes: de vorige week naar huis gestuurde Sabine zou inmiddels zwaar overspannen thuis zitten. Andere 'BB'-watchers houden het er op dat de Tilburgse slechts een griepje te verwerken had. Ook haar telefoonnummer is op het net te vinden. Niet één, maar wel tientallen verschillende nummers...

Over Bart wordt gemeld dat hij deze week vrijwillig het huis heeft verlaten. De live-beelden bewijzen echter tegelijkertijd het tegendeel. Maar daar rommelt Veronica mee, aldus 'uiterst betrouwbare' zegslieden. Op weer een andere pagina tellen we negen bewoners op het moment dat er officieel nog maar acht in het huis zitten. Wie de beelden van de verschillende kamers goed bekijkt, ziet echter dat een bewoner dubbel is afgebeeld middels een eenvoudige trucage. En wanneer Amsterdamse Mona uitglijdt tijdens het oefenen voor de weekopdracht, verschijnt nog geen kwartier later de eerste melding dat ze haar heup heeft gebroken.

Pikante beelden

Karin en Maurice vormen een verhaal apart. Hardnekkig blijven de verhalen de kop opsteken dat van het duo pikante beelden bestaan, die niet worden uitgezonden. Karin zou de programmaleiding hebben gesmeekt om de scènes niet openbaar te maken. Haar man zou inmiddels flink stampij hebben gemaakt bij de omroep en na het zien van de beelden, die helemaal niet bestaan, echtscheiding hebben aangevraagd. Smeuïg, dat wel, maar niet waar, aldus Veronica.

"Dat soort verhalen zijn voor de familie niet leuk", zegt woordvoerster Karin Bouwknegt van Veronica, die inmiddels een dagtaak heeft aan het ontzenuwen van allerhande roddel en achterklap. "Echtgenoot en kinderen lezen die verhalen ook op internet of worden er door bekenden op aangesproken. Bij sommige gezinnen liggen fotografen van 'de bladen' in de struiken en die hebben na een wazig shot vaak genoeg voor een heel verhaal. We proberen de familie dan ook zo goed als mogelijk te begeleiden."

Bestorming

Eén gerucht wordt door de zender wel degelijk serieus genomen. Een groep anonieme studenten heeft zich op het internet verenigd om op 18 november aanstaande het Big Brother-huis te bestormen. Of het echt gaat gebeuren valt te bezien, maar Veronica "neemt haar maatregelen". Met informatie over welke, is de omroep niet scheutig.

Ondertussen doen de roddelbladen hun uiterste best om de naar huis gestuurde bewoners vooral beroemd te laten blijven. Dat terwijl deze eigenlijk niet meer zijn dan de verliezers van een tv-spelletje. Een uiterst slim tv-spelletje, dat wel.

 

 

 






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.