Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

donderdag
28 oktober 1999
 

[Yess]
[CMG]
[ABN AMRO]
[BOL]
[Primafoon opent je wereld]
[Demon]
[Reaal]

School woedend over
vieze vragen tv-ploeg

door Gerard Smit

ALMERE, donderdag

Tot woede van de schoolleiding en ouders zijn leerlingen van De Meergronden in Almere-Haven opnieuw lastiggevallen door een cameraploeg van FOX 8.

Een aantal tieners werd onlangs vlakbij school aangesproken door een reporter van het tv-programma 'Betrapt' met intieme vragen als "Ben je nog maagd?", "Hang je wel eens een sleutelbos aan je tepelpiercing?" en "Hoe vaak kijk je naar pornofilms?"

De middelbare school diende over dit ergerlijke optreden van de 'dubieuze tv-ploeg' een klacht in bij de Almeerse politie. "We zijn vooral boos omdat er ook kinderen van dertien en veertien jaar zijn benaderd en ondervraagd", zegt de schooldirectie.

In een reactie zegt FOX 8 dat er nimmer sprake is geweest van onfrisse bijbedoelingen. Woordvoerder Roel Mostert: "Onze ploeg filmde sowieso buiten het schoolplein en bovendien is 'Betrapt' een tv-programma met een knipoog. Op humoristische wijze wordt getoond hoever mensen willen gaan om op tv te komen. Omdat het Almeerse item niet leuk genoeg was, is het niet uitgezonden."

Het is de tweede keer dat FOX 8 en De Meergronden een fikse aanvaring hebben. Vorig jaar gaf de Raad voor de Journalistiek het tv-station zelfs een berisping, nadat een tv-reporter van het jongerenprogramma 'Zak' op het schoolplein leerlingen had uitgelokt om docenten te beledigen en voor gek te zetten. De daaropvolgende uitzending veroorzaakte veel opschudding in Almere.

Rector Roosje Passchier doet een klemmend beroep op haar 1750 scholieren om niet meer mee te werken aan deze vorm van tv-journalistiek. "Je weet nooit hoe je op tv komt en wat het achtergrondverhaal wordt. Meestal heb je na zo'n uitzending enorme spijt dat je hebt meegewerkt", aldus Passchier.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.