Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsFocus
Reiswereld
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 

 


zaterdag
23 oktober 1999

 


[Prive Roddelbox]
[NWI Officiele huizenkrant]

Titel binnen handbereik

door Coo Dijkman - MONZA, zaterdag

Behalve haar gebroken handbotje lijkt er vanochtend voor Sandra van der Sloot weinig aan de hand om Nederlands kampioen in de Radio 538 Citroën Saxo Cup te worden. Aan de vooravond van de slotrace op het Italiaanse circuit van Monza is de voorsprong van de Alphense rijdster op naaste belager Jaap van Lagen dusdanig ruim dat alleen domme pech haar van dat doel kan weerhouden.

En dan maar hopen dat zij niet weer door een gebroken gaskabel wordt gedupeerd en haar frustraties op het stuur botviert. Tijdens de race op 26 september jl. sloeg zij immers uit kwaadheid haar hand stuk toen zij in leidende positie 'knak' hoorde en het gaspedaal op de bodem bleef liggen. "Dat was echt balen. In het ziekenhuis hebben ze er een verband om gedaan en moest ik het rustiger aan doen om de volgende races te kunnen rijden", vertelde de 24-jarige Sandra die haar geblesseerde hand nadien angstvallig in haar mouw verstopte om niet de aandacht van de circuitarts te trekken.

De rij-instructrice op Zandvoort kon gelukkig haar incentive-werkzaamheden uitoefenen als ook blijven racen in de Saxo en DTCC-BMW van het Braspenning-team. Hoewel het niet aan haar blessure lag werd zij de laatste race slechts zesde doordat de training (vijftiende) werd verprutst door een verkeerde bandenkeuze. Zij had echter het geluk dat dagwinnaar Van Lagen tijdens dat Euroweekeinde op Zandvoort te vroeg gestart was en een tien secondenstraf kreeg. Daardoor bracht de talentvolle Challenge-winnaar zich in de haast onmogelijke positie om nog kampioen te worden. Zelfs als hij op Monza wint en een extra bonuspunt pakt met de snelste raceronde, mag Van der Sloot nog elfde worden.

Zij heeft de titel dus binnen handbereik en onderstreepte gistermiddag haar suprematie met der snelste trainingstijd. "Er is ruimte maar ik ben een type dat altijd wil winnen. Zodra het licht op groen staat ga ik er voor. Maar ik besef ook dat ik niet te veel risico mag nemen. Als ik bijvoorbeeld met Jaap (Van Lagen) alleen op kop zou liggen, laat ik hem passeren om gewoon achter hem te blijven. De titel is voor mij belangrijker", bekende Sandra die evenals in 1995 al winnares van de Playboy Ladies Cup is.

Zij komt dit weekeinde driemaal in actie: voor de Nederlandse titel, het Europees vrouwenkampioenschap en de Europese finale waaraan de beste Saxo-rijders uit de diverse nationale competities mogen meedoen. Dat zijn voor Nederland de rijders Van der Sloot, Van Lagen, Debby Loogman, Dillon Koster, Boy Zentveldt en Michel Schaap. Vorig jaar werd Sandra's plaatsgenote Gaby Uljee in Spanje de beste Europese Saxo-rijdster. Haar prestaties vielen zodanig op dat Italiaanse teams naar de diensten van blonde Gaby dongen. Uiteindelijk besloot zij in Nederland te blijven, maar Sandra bekende: "Als ik ook zo'n aanbod zou krijgen reis ik meteen naar Italië af. Daar vinden ze het gaaf als een meid racet en ook nog vooraan rijdt. En ik ga er van uit dat ik op Monza vooraan zit. Ik wacht dan ook maar af hoe de Italianen daar op reageren. Het houdt me op dit moment niet echt bezig."

Op de opdrogende piste nadat het 's ochtends nog had geregend, was Van der Sloot een klasse apart. Echter ook Autovisie-redacteur Thomas Bangma zag de zon schijnen in het zwaar bewolkte Monza. Hij noteerde een knappe zesde tijd. Dat interpreteerde hij als een revanche voor de reguliere deelname van het automagazine dat tot het Telegraaf-concern behoort, aan de Alfa 156 Challenge. Autovisie's gastrijder Paul van Splunteren zette bij de finaleraces op Zandvoort hun auto op pole position, waar Bangma en collega Dick Braakhekke slechts van droomden. "Ik was daar doodziek van. Als gastrijder in de Saxo Cup heb ik nu laten zien dat wij wel degelijk vooraan mee kunnen rijden", aldus Bangma.

Monza (Ita). Radio 538 Citroën Saxo Cup, uitslag training en startopstelling finalerace NK: 1. Van der Sloot 2.18,035 (gem. 150,483 km/u), 2. Verstrate 2.18,936, 3. Van Lagen 2.19,115, 4. Zentveldt 2.19,353, 5. Koster 2.19,499, 6. Bangma 2.20,121.

Mr. Jan van Rosmalen uit Wassenaar is een van de vijf rechters die gisteren in Parijs het beroep van Ferrari tegen de diskwalificatie in de Grand Prix van Maleisië, hebben onderzocht. Voorzitter van het onafhankelijke college is de Portugees José Macedo. Vanochtend om 11.00 uur geeft FIA-president Max Mosley een persconferentie waarin hij de uitslag van de beroepszaak zal bekendmaken en toelichten.

In de Condroz Rally wordt dit weekeinde het Dutch Rally Open beslist. Favoriet is Rocco Theunissen, die zeven punten voorsprong heeft op Mark Breijer. Dat betekent dat de Toyota-rijder al aan een tweede plaats genoeg heeft om de titel van Henk Vossen over te nemen. Vossen zelf schittert in België door afwezigheid, evenals de ster van de Golden Tulip Rally, Erik Wevers. De Condroz Rally is tevens beslissend voor de Fiat Seicento Tropheo, waarvoor alleen Johan Deen en Corné Damen nog in aanmerking komen. In de Nissan Micra Challenge is Roger van Iersel al kampioen.


[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]
Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.